Δήλωση για το ποσοστό των οπαδών στις κερκίδες και για το τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα

Δήλωση για το ποσοστό των οπαδών στις κερκίδες και για το τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου και υπεύθυνος της ιατρικής ομάδας της ΚΟΠ για το ιατρικό πρωτόκολλο, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για το ποσοστό παρουσίας οπαδών στις κερκίδες ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και το τι θα γίνει σε περίπτωση θετικού κρούσματος κορωνοϊού σε κάποια ομάδα.

Αναλυτικά:

«Είναι μία διαδικασία που ακούγεται πολύπλοκη, αλλά δεν είναι. Η εισήγηση, είναι η παρουσία οπαδών κατά 33% της χωρητικότητας των σταδίων. Είναι ο πλέον ασφαλής αριθμός. Και το 50% είναι ένας ασφαλής αριθμός, αλλά είναι μία αρχή το 33% για να μπορέσουμε να συζητήσουμε με τις αρμόδιες Αρχές. Ότι είναι εφικτό να γίνει, θα γίνει. Έγινε μία πολύ καλή δουλειά από την ΚΟΠ και από την επιστημονική ομάδα, πάνω σε αυτό το θέμα και λήφθηκαν όλα υπόψη γι΄ αυτόν τον αριθμό. Ακόμη όμως, δεν έχουμε απάντηση από το Κράτος και ευελπιστούμε να έχουμε απάντηση τη Δευτέρα. Με συνείδηση όλων μας, θα μπορέσουμε να το εφαρμόσουμε. Είναι πολλές οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου στα γήπεδα και ο φίλαθλος υποχρεούται να συμπεριφέρεται και με βάση την ατομική ευθύνη του.

Αν έχουμε θετικό κρούσμα σε ομάδα, τότε δεν μπορείς να βάλεις όλη την ομάδα σε καραντίνα. Θα μείνει αυτός σε καραντίνα για 14 μέρες και οι υπόλοιποι θα μπορούν να προπονούνται, αν βγουν αρνητικά τα τεστ. Τα τεστ κορωνοϊού επαναλαμβάνονται, έπειτα από μια εβδομάδα με 10 μέρες. Θα γίνει συζήτηση για το αν οι ομάδες μπορούν να επωμιστούν το κόστος των τεστ. Είναι και το οικονομικό σκέλος. Αναμένω ότι και το κράτος θα συμβάλει στο κόστος των τεστ για τις ομάδες. Το υπόλοιπο θα είναι μεταξύ ομάδων και ΚΟΠ. Έχουμε γνώση του ιού και είμαστε βέβαιοι πως με τις διεθνείς πρακτικές, θα ληφθούν όλα τα μέτρα που πρέπει. Υπάρχει ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα, αλλά το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας είναι απειροελάχιστο».

The post Δήλωση για το ποσοστό των οπαδών στις κερκίδες και για το τι θα γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊού σε ομάδα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE