ΒΕΛΓΙΚΙΟ ΥΠΕΞ: Η λίστα δεν αφορά τις επιστροφές τουριστών από την Κύπρο

ΒΕΛΓΙΚΙΟ ΥΠΕΞ: Η λίστα δεν αφορά τις επιστροφές τουριστών από την Κύπρο

Η λίστα στον ιστότοπο του Υπουργείου Εξωτερικών του Βελγίου με τις «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» κατηγορίες χωρών δεν αφορά τις επιστροφές τουριστών στο Βέλγιο από τις εν λόγω χώρες, αλλά περιέχει τις χώρες που επιβάλουν περιορισμούς στους τουρίστες που προέρχονται από το Βέλγιο.

Τη διευκρίνιση αυτή έκανε στο ΚΥΠΕ πηγή του βελγικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία παραδέχθηκε ότι υπήρξε παρανόηση από τα βελγικά μέσα ενημέρωσης, λόγω του τρόπου που παρουσιάστηκε το ζήτημα στο ιστότοπο του Υπουργείου.

Η πηγή του Βελγικού ΥΠΕΞ που μίλησε στο ΚΥΠΕ τόνισε ότι κανένας περιορισμός δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή για τους επιστρέφοντες από την Κύπρο ή την Ελλάδα, ή οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και της ζώνης  Σένγκεν. Αντιθέτως περιορισμοί (έλεγχος και καραντίνα) ισχύουν για τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Lleida και την Μarina στην Ισπανία, αλλά και τη Λισαβόνα της Πορτογαλίας.

To Υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου διόρθωσε τον ιστότοπο και ξεκαθάρισε τις δύο διαφορετικές λίστες με την ένδειξη «που είστε καλοδεχούμενοι» και «ζώνες ρίσκου - καραντίνας». (https://diplomatie.belgium.be/fr)

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο Ελ Αλαμέιν αύριο ο Χριστοδουλίδης – Η συνάντηση που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρεις ηγέτες

Στο Ελ Αλαμέιν αύριο ο Χριστοδουλίδης – Η συνάντηση που φέρνει στο ίδιο τραπέζι τρεις ηγέτες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει αύριο το πρωί στο Ελ Αλαμέιν της Αιγύπτου, όπου θα συμμετάσχει στην Τριμερή Σύνοδο Κορυφής Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου Σίσι.

BEST OF TOTHEMAONLINE