ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Οι ΗΠΑ δεν συμπεριφέρονται ίσα στους δύο «λαούς» στην Κύπρο, είπε ο Ερσίν Τατάρ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Οι ΗΠΑ δεν συμπεριφέρονται ίσα στους δύο «λαούς» στην Κύπρο, είπε ο Ερσίν Τατάρ

Έκκληση προς τις ΗΠΑ να συμπεριφέρονται με τον ίδιο και ίσο τρόπο και στις δύο κοινότητες στην Κύπρο, απεύθυνε ο «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Ερσίν Τατάρ, σχολιάζοντας την πρόθεση των ΗΠΑ να παράσχουν Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (IMET) στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική «Κίπρις», είπε ακόμα ότι η πρόθεση των ΗΠΑ είναι «λανθασμένη» αφού θα αυξήσει την ήδη ασυμβίβαστη στάση της ε/κ πλευράς.
 
Ο κ. Τατάρ συνέχισε, λέγοντας ότι η προσπάθεια της Τουρκίας και του ψευδοκράτους να προστατεύσουν τα δικαιώματα τους στην Ανατολική Μεσόγειο ενόχλησε κάποιες χώρες και παίζουν διάφορα παιχνίδια, σημειώνοντας ότι και οι Τ/κ σε αυτήν την εύθραυστη και κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, έχοντας ως έμπιστο σύμμαχο τους την Τουρκία.
 
Αναφέρθηκε και στην αποφασιστικότητα της Τουρκίας και του ψευδοκράτους να συνεχίσουν τα σχέδια τους σχετικά με τους υδρογονάνθρακες και το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Πρόεδρος Κομισιόν: «Κόμβος αλληλεγγύης για την ΕΕ και τον κόσμο η Κύπρος»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι το βασικό στήριγμα στην προσπάθεια για επίτευξη ειρήνης στην Κύπρο, δήλωσε το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε εκδήλωση εορτασμού της επετείου για τα 20 χρόνια από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διεξήχθη στο Προεδρικό Μέγαρο στην παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν η οποία ανέφερε ότι η Κύπρος έχει καταστεί κόμβος αλληλεγγύης, όχι μόνο για την Ευρώπη αλλά και για τον κόσμο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top