Φινλανδία: Ανοίγει τις πύλες της σε Κύπρο, Ελλάδα και 15 ακόμη κράτη από 13 Ιουλίου

Φινλανδία: Ανοίγει τις πύλες της σε Κύπρο, Ελλάδα και 15 ακόμη κράτη από 13 Ιουλίου

Η Φινλανδία ανακοίνωσε την Τετάρτη 8/7 το άνοιγμα των συνόρων της για τουρίστες από 17 ευρωπαϊκά κράτη, με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης κορωνοϊού, εκ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, μια λίστα που δεν περιλαμβάνει προς το παρόν χώρες όπως η Γαλλία και το Λουξεμβούργο.

 

Στις 13 Ιουλίου, τα συνοριακά μέτρα θα αρθούν για κράτη που καταγράφουν τις τελευταίες 14 ημέρες ποσοστά μόλυνσης κάτω του οκτώ ανά 100.000 πληθυσμό, ανέφερε η κυβέρνηση.

Επιπλέον, από αυτήν την ημερομηνία, επαγγελματικά και άλλα ταξίδια που κρίνονται «απαραίτητα» επιτρέπονται μεταξύ της Φινλανδίας και - μεταξύ άλλων - της Αλγερίας, της Αυστραλίας, της Ιαπωνίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Τυνησίας και της Κίνας.

Η χώρα έχει ήδη ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου για τα κράτη της Βαλτικής και τις περισσότερες από τις σκανδιναβικές χώρες (Δανία, Νορβηγία, Ισλανδία) - εκτός από τη Σουηδία που εξακολουθεί να καταγράφει ποσοστό μόλυνσης πολύ πάνω από τον περιφερειακό μέσο όρο.

Τα σύνορα της Φινλανδίας από τις 13 Ιουλίου ανοίγουν για την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Ιταλία, την Αυστρία, την Ελλάδα, τη Μάλτα, τη Γερμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, το Λιχτενστάιν, την Ελβετία, την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ανδόρα, τον Άγιο Μαρίνο και το Βατικανό.

Οι φινλανδικές αρχές θα προβούν σε περαιτέρω αξιολόγηση της λίστας σε δύο εβδομάδες για να καθορίσουν αν άλλες χώρες μπορούν να προστεθούν ή να αφαιρεθούν από αυτόν τον κατάλογο.

Οι υπήκοοι των χωρών της ζώνης της Σένγκεν και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορούν να ταξιδέψουν στη Φινλανδία για εργασία, οικογενειακούς λόγους ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που θεωρείται «απαραίτητος».

Επιπλέον, οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ταυτόχρονα ότι θα άρουν από τις 13 Ιουλίου τους περισσότερους από τους περιορισμούς σε μπαρ και εστιατόρια - που έχουν μειωμένη χωρητικότητα καθισμάτων και ευέλικτο ωράριο. Ωστόσο, οι πελάτες πρέπει να παραμείνουν καθισμένοι.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Ανασχηματισμός με πολιτικά μηνύματα; Τα σενάρια για ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και οι ισορροπίες που καλείται να διαχειριστεί ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η συζήτηση για τον επικείμενο ανασχηματισμό, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη ένταση στους πολιτικούς διαδρόμους, τις τελευταίες ημέρες. Παρά το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, επιχείρησε μέσω της συνέντευξής του στην εφημερίδα «Καθημερινή» να υποβαθμίσει το θέμα, οι πληροφορίες, οι εκτιμήσεις και οι πολιτικές αναγνώσεις συνεχίζουν να τροφοδοτούν, ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον παρασκήνιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE