ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μείωση 6,9% του ΑΕΠ προβλέπεται για το 2020

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Μείωση 6,9% του ΑΕΠ προβλέπεται για το 2020

Ο «οργανισμός προγραμματισμού» (DPÖ) του ψευδοκράτους ανακοίνωσε ότι παρατηρήθηκε μείωση 72,4 εκατομμυρίων δολαρίων στα έσοδα του κατοχικού καθεστώτος κατά τους μήνες Μάρτιος-Μάιος 2020, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των εσόδων των τελευταίων τριών χρόνων.

Στο θέμα αναφέρεται η εφημερίδα «Κίπρις» η οποία προβάλλει γραπτή δήλωση του «υφυπουργού» του DPÖ, Μουσταφά Σερτσελίκ σύμφωνα με την οποία προβλέπεται μείωση της τάξης του 6,9% στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) του ψευδοκράτους για το 2020.

Ο κ. Σερτσελίκ ανάφερε ακόμα ότι, μείωση της τάξης των 24,4 εκατομμυρίων δολαρίων παρατηρήθηκε στο εξωτερικό εμπόριο του ψευδοκράτους κατά την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο της περιόδου 2017-2019, λόγω των μέτρων για τον Κορωνοϊό.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με στοιχεία της «αρχής ηλεκτρισμού» (KIB-TEK) σε σχέση με την κατανάλωση, παρατηρήθηκε μείωση γύρω στο 23% στην παραγωγή ηλεκτρισμού στην τρίτη βδομάδα του Ιουλίου 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, ενώ προβλέπεται ότι με την ομαλοποίηση που αναμένεται, η παραγωγή ηλεκτρισμού θα είναι μειωμένη κατά 16,9% μέχρι τα τέλη του 2020 σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά.
 
Κατά τον Μάιο παρατηρήθηκε μια αύξηση της τάξης του 18% στην παραγωγή ηλεκτρισμού σε σύγκριση με τον Απρίλιο.
 
Επιπλέον, μείωση 15,4 εκατομμυρίων ευρώ υπολογίζεται ότι υπήρξε και στην κατανάλωση καυσίμων 95 οκτανίων κατά τη περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020 σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων τριών χρόνων.
 
Τον Μάιο του 2020 οι πωλήσεις βενζίνης 95 και 98 οκτανίων παρουσίασαν αύξηση 228% σε σύγκριση με τον Απρίλιο ανερχόμενες από τα τρία εκατομμύρια λίτρα στα οκτώ εκατομμύρια λίτρα.
 
Οι πωλήσεις euro diesel, που ήταν κατά μέσο όρο 12,5 εκατομμύρια λίτρα κατά την περίοδο 2017-2019, μειώθηκαν στα 7,5 εκατομμύρια λίτρα κατά την περίοδο Μάρτιος-Μάιος 2020.
 
Τον Μάιο του 2020 υπήρξε αύξηση της τάξης του 215% στις πωλήσεις του εν λόγω καυσίμου σε σύγκριση με τον Απρίλιο, αφού ανήλθαν από τα 4,6 εκατομμύρια λίτρα στα  9,9 εκατομμύρια.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

ΠτΔ σε νέους Πρέσβεις: «Δέσμευση για λύση στη βάση ΔΔΟ»

Τη δέσμευσή του για μια λύση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται στα αντίστοιχα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τις τελετές επίδοσης διαπιστευτηρίων Πρέσβεων ξένων χωρών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top