ΕΔΕΚ: 'Η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος για τα τεστ των κατοίκων Τηλλυρίας'

ΕΔΕΚ: 'Η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος για τα τεστ των κατοίκων Τηλλυρίας'

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ για τους κατοίκους Τηλλυρίας, ενώ καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος των διαγνωστικών τεστ.

Αναλυτικά:

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τηλλυρίας και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος των υποχρεωτικών διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό που χρειάζεται να κάνουν.

Την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να μην σχολιάσουμε πως ενώ υπάρχει αυτή η προκλητική συμπεριφορά από το κατοχικό καθεστώς, οι κυπριακές κυβερνήσεις κάθε χρόνο δίνουν το δικαίωμα σε Τουρκοκύπριους και Τούρκους έποικους να περάσουν από το οδόφραγμα Λιμνίτη και να μεταβούν στα Κόκκινα για να πανηγυρίσουν για τους εορτασμούς των βάρβαρων βομβαρδισμών του 1964 στην Τηλλυρία.

Πρόκειται για ενέργεια και συμπεριφορά απαράδεκτη. Για ακόμα μια χρονιά καλούμε την κυβέρνηση να μην επιτρέψει τη διέλευση όσων θα μεταβούν για να παραστούν στους πανηγυρισμούς για τα εγκλήματα της Τουρκίας σε βάρος των αμάχων της Τηλλυρίας.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Σε εξέλιξη πολυεπίπεδη διεθνής προσπάθεια για νέα διάσκεψη στο Κυπριακό εντός καλοκαιριού

Υπάρχει σε εξέλιξη μια σοβαρή πολυεπίπεδη προσπάθεια, τόσο στο προσκήνιο όσο και στο παρασκήνιο, στη βάση συγκεκριμένου πλάνου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, για σύγκληση νέας διευρυμένης διάσκεψης για το Κυπριακό εντός του καλοκαιριού, η οποία θα οδηγήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών με προοπτική λύσης, ανέφερε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

BEST OF TOTHEMAONLINE