Eurostat: Στο 68.9% το ποσοστό απασχόλησης για τους αλλοδαπούς πολίτες εκτός ΕΕ στην Κύπρο

Eurostat: Στο 68.9% το ποσοστό απασχόλησης για τους αλλοδαπούς πολίτες εκτός ΕΕ στην Κύπρο

Το 2019, τα ποσοστά απασχόλησης για αλλοδαπούς πολίτες (εκτός ΕΕ) ήταν γενικά χαμηλότερα από ό, τι για τους πολίτες άλλων κρατών μελών της ΕΕ και τους υπηκόους στην πλειονότητα των περιφερειών της ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Το  2019, στην πλειονότητα των περιφερειών NUTS 2 της ΕΕ (92% όλων των περιφερειών της ΕΕ για τις οποίες τα δεδομένα είναι διαθέσιμα και αξιόπιστα), το ποσοστό απασχόλησης για πολίτες εκτός ΕΕ ηλικίας 20-64 ετών ήταν κάτω από τον στόχο της στρατηγικής «Ευρώπη 2020» 75% . Στην Κύπρο το ποσοστό βρίσκεται είναι 68.9% για τους εκτός ΕΕ, 81,3% για τους εντός ΕΕ και 75,8% στο σύνολο του πληθυσμού.

Σε 31 περιφέρειες (από τις 171 με αξιόπιστα δεδομένα), λιγότεροι από τους μισούς πολίτες εκτός ΕΕ βρίσκονταν σε απασχόληση. Μεταξύ αυτών, υπήρχαν εννέα περιοχές όπου το ποσοστό απασχόλησης ήταν κάτω από 40% και στις γαλλικές υπερπόντιες περιοχές της Γουιάνας και της Μαγιότ, καθώς και στη βελγική περιφέρεια της Λιέγης το ποσοστό ήταν ακόμη κάτω από το 30%.

Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά απασχόλησης (εξαιρουμένων των αποτελεσμάτων με χαμηλή αξιοπιστία) καταγράφηκαν στις περιοχές Severozápad, Jihovýchod, Jihozápad (όλα στην Τσεχία) και Sostines (πρωτεύουσα της Λιθουανίας), όπου πάνω από το 85% των πολιτών εκτός ΕΕ ηλικίας 20 ετών -64 χρόνια ήταν σε απασχόληση.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Κυπριακό: Όλα τα βλέμματα στην Άγκυρα - Η Λευκωσία αναμένει το τουρκικό «πράσινο φως»

Έντονος διπλωματικός πυρετός βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό, με τη Λευκωσία να στρέφει πλέον το βλέμμα στην Άγκυρα και να αναμένει τις κινήσεις της τουρκικής ηγεσίας. Η επόμενη φάση των προσπαθειών, για επανέναρξη των συνομιλιών. φαίνεται να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο η Τουρκία θα επιλέξει να ανταποκριθεί στα μηνύματα που μεταφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE