ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεύτερη μέρα χωρίς ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Δεύτερη μέρα χωρίς ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Για δεύτερη μέρα σήμερα (8/7) δεν νοσηλεύονται ασθενείς με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Ο τελευταίος ασθενής που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς διακομίσθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου όπου θα παραμείνει μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση του.

Από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς, έγιναν μέχρι σήμερα 155 εισαγωγές και δόθηκαν 139 εξιτήρια σε ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στο σπίτι τους.
 
Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, νοσηλεύονται σήμερα οκτώ  περιστατικά τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.

Εν τω μεταξύ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου το οποίο άρχισε στις αρχές Ιουνίου την επαναλειτουργία του, πραγματοποιούνται κανονικά τα χειρουργεία, με προτεραιότητα τα επείγοντα περιστατικά και όσα αναβλήθηκαν την περίοδο που το δημόσιο νοσηλευτήριο λειτουργούσε ως Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύοντας ασθενείς με κορωνοΐό.

Ωστόσο  αριθμός κλινών στο Νοσοκομείο παραμένει σε ετοιμότητα σε περίπτωση δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

Με την πλήρη επαναλειτουργία του νοσοκομείου και την κανονική προσέλευση των ασθενών, έγιναν προσλήψεις σε γιατρούς και στελεχώθηκαν όλα τα Τμήματα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE