ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας: Χαιρετίζουν ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Που θα κυμαίνονται οι τιμές

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας: Χαιρετίζουν ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου - Που θα κυμαίνονται οι τιμές

Το ΚΕΒΕ και ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας χαιρετίζουν τις θετικές εξελίξεις που αφορούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Ειδικότερα και με αφορμή την ανακοίνωση της Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Νατάσας Πηλείδου ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ ενέκρινε την επιχορήγηση με το ποσό των €6 εκατ., αναφέρουν ότι η υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού θα δημιουργήσει μεγάλα οφέλη και για τις δύο χώρες.

 Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν στην Υφυπουργό Ναυτιλίας, η οποία κατάφερε να πείσει της ΕΕ να εγκρίνει τη σχετική επιχορήγηση της ακτοπλοϊκής γραμμής.

Ως γνωστό, η ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου – Ελλάδας αποτελούσε πάγιο αίτημα του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, ο οποίος το έθεσε επανειλημμένα στις δύο κυβερνήσεις.

Το ΚΕΒΕ και ο Σύνδεσμος αναμένουν να προχωρήσουν έγκαιρα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για να τεθεί σε λειτουργία η ακτοπλοϊκή σύνδεση το 2021.

Ιδιαίτερα θετικό είναι και το γεγονός ότι το μέγιστο ύψος κομίστρων, εξαιρουμένων των λιμενικών χρεώσεων, θα ανέρχεται σε €50 για μονή διαδρομή σε αεροπορική θέση, σε €80 μετ΄ επιστροφής, σε €80 το άτομο σε μονή καμπίνα και €120 μετ΄  επιστροφής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Εν αναμονή ενημέρωσης από Europol, Interpol και Ρωσία η Αστυνομία για το απειλητικό email που έφερε αναστάτωση

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Λάκης Γαβαλάς: Δέχθηκε επίθεση από μοναχούς - «Με είπαν π****η μέσα στο αεροπλάνο» - Δείτε βίντεο



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top