Μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του ΑΚΕΛ για αλλαγές στην Ελεγκτική Υπηρεσία και συγκεγκριμένα για αντικατάσταση του Γενικού Ελεγκτή από Ελεγκτικό Συνέδριο.
Του Άντρου Ιωάννου
Η εν λόγω πρόταση προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, ενώ στο Twitter δεν έλειψαν οι 'παρενέργειες'.
Ο Σταύρος Μαλάς τοποθετήθηκε με αινιγματικό τρόπο αφού το πρωί της Κυριακής (6/7), ανάρτησε στο Twitter τα εξής: 'αχρείαστος επομένως ο Ιωνάς.. τη «δουλειά» για ξεδόντιασμα του ΓΕ θα την αναλάβει η αντιπολίτευση! Μπορεί ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης να μην είναι αρεστός σε πολλούς, η ανάγκη ομως για αλλαγή της δομής της Ελ.Υπηρεσίας από που προέκυψε; Από τον Οδυσσέα..'
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: Συμφωνούν ΑΚΕΛ - ΔΗΣΥ - 'Δεν θέλουμε κάποιοι να υπηρετούν ισόβια'
Για την πρόταση του ΑΚΕΛ τοποθετήθηκε στο Twitter και ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.
Η πρώτη ανάρτηση έγινε το πρωί της Κυριακής (6/7), όπου ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι: 'θα ασκήσω κάθε συνταγματικό δικαίωμά μου για προστασία της ανεξαρτησίας της Υπηρεσίας μου, τόσο έναντι της εκτελεστικής εξουσίας, αλλά και έναντι των πολιτικών κομμάτων των οποίων ελέγχουμε τις οικονομικές καταστάσεις ή σε άλλες περιστάσεις (π.χ .δάνεια ΠΕΠ Συνεργατισμού)'.
Σε άλλη ανάρτηση ανέφερε χαρακτηριστικά ότι 'στις 15.12.2015, σε συζήτηση στην Βουλή, τα κόμματα αναγνώρισαν ότι δεν μπορεί να αλλάξει ούτε καν ο τίτλος των αξιωματούχων, όπως αυτός καθορίζεται στο θεμελιώδες άρθρο του Συντάγματος. Πόσο μάλλον να αλλάξουμε εκεί που λέει ότι διορίζονται 2, και να πούμε ότι διορίζονται 3 ή 5'.
Συνεχίζοντας τις αναρτήσεις, το πρωί της Δευτέρας (6/7), ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε ότι 'η Τρόικα είχε ζητήσει πάρα πολλές θεσμικές μεταρρυθμίσεις. Μια μόνο αφορούσε την ΕΥ: Να της δοθεί οικονομική ανεξαρτησία, ώστε ο προϋπολογισμός της να εγκρίνεται μόνο από την Βουλή και όχι από την Κυβέρνηση. Όσοι λοιπόν θέλουν να βοηθήσουν στον εκσυγχρονισμό της ΕΥ, ιδού η οδός'.
Στον 'χορό' μπήκε και ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος με ανάρτηση το πρωί της Κυριακής (6/7), τόνισε ότι 'το Άρθρο 182 του Συντάγματος απαγορεύει την τροποποίηση των θεμελιωδών του Άρθρων και αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την Ελεγκτική Υπηρεσία. Αυτή η ισορροπία δεν μπορεί να αλλάξει ούτε και με την πλειοψηφία των 38 βουλευτών (2/3 των 56)'.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις