Συγκινεί η ιστορία του Παπαλάζαρου - Έχασε δύο γιους σε πραξικόπημα και εισβολή - 'Σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης'

Συγκινεί η ιστορία του Παπαλάζαρου - Έχασε δύο γιους σε πραξικόπημα και εισβολή - 'Σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης'

Στην ιστορία πέρασε ο ιερέας Παπαλάζαρος που 'έφυγε' Κυριακή 5 Ιουλίου του 2020. 

Ο Παπαλάζαρος από τα Χολέτρια της Πάφου, πέρασε χθες στην αιωνιότητα, ενώ η ιστορία του και η προσφορά του στην πατρίδα και την εκκλησία, συγκινεί κάθε Κύπριο πολίτη.

Ο ίδιος έχασε δύο γιους. Τον Κυριάκο και τον Σωτήρη. Ο πρώτος έχασε την ζωή του υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος το 1974, ενώ ο δεύτερος 'έσβησε' από τον Τούρκο εισβολέα υπερασπιζόμενος την Κύπρο και την ανεξαρτησία της.

«Ράσο ακηλίδωτο. Όνομα ακέραιο. Μνήμη αγαθή. Αυτή την κληρονομιά μας αφήνεις ακριβέ μας πατέρα. Παπαλάζαρε μας στο καλό.Σε περιμένει η πολυαγαπημένη παπαδιά μας, σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και  ο Σωτήρης μας που τόσο σε στερήθηκαν και τους στερήθηκες. Στο καλό αγαπημένε μας πατέρα», έγραψαν τα παιδιά του αποχαιρετώντας τον πατέρα τους. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Αντίστροφη μέτρηση για την συνάντηση Ντι Κάρλο με Χριστοδουλίδη - Σε ετοιμότητα για το Κυπριακό

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για Πολιτικές και Ειρηνευτικές Υποθέσεις ΡόζΜαρι Ντι Κάρλο.