Συγκινεί η ιστορία του Παπαλάζαρου - Έχασε δύο γιους σε πραξικόπημα και εισβολή - 'Σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης'

Συγκινεί η ιστορία του Παπαλάζαρου - Έχασε δύο γιους σε πραξικόπημα και εισβολή - 'Σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και ο Σωτήρης'

Στην ιστορία πέρασε ο ιερέας Παπαλάζαρος που 'έφυγε' Κυριακή 5 Ιουλίου του 2020. 

Ο Παπαλάζαρος από τα Χολέτρια της Πάφου, πέρασε χθες στην αιωνιότητα, ενώ η ιστορία του και η προσφορά του στην πατρίδα και την εκκλησία, συγκινεί κάθε Κύπριο πολίτη.

Ο ίδιος έχασε δύο γιους. Τον Κυριάκο και τον Σωτήρη. Ο πρώτος έχασε την ζωή του υπερασπιζόμενος τη Δημοκρατία και τη Νομιμότητα κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος το 1974, ενώ ο δεύτερος 'έσβησε' από τον Τούρκο εισβολέα υπερασπιζόμενος την Κύπρο και την ανεξαρτησία της.

«Ράσο ακηλίδωτο. Όνομα ακέραιο. Μνήμη αγαθή. Αυτή την κληρονομιά μας αφήνεις ακριβέ μας πατέρα. Παπαλάζαρε μας στο καλό.Σε περιμένει η πολυαγαπημένη παπαδιά μας, σε καρτερούν ο Κυριάκος μας και  ο Σωτήρης μας που τόσο σε στερήθηκαν και τους στερήθηκες. Στο καλό αγαπημένε μας πατέρα», έγραψαν τα παιδιά του αποχαιρετώντας τον πατέρα τους. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Προκλήσεις και προσδοκίες με την επιστροφή της Ολγκίν: Σήμερα η συνάντηση με Χριστοδουλίδη - Εστίαση σε οδοφράγματα και ΜΟΕ

Στην Κύπρο βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ, η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η οποία θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE