Ικανοποίηση ΠΕΟ για την ψήφιση του νόμου για τη σύσταση Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων

Ικανοποίηση ΠΕΟ για την ψήφιση του νόμου για τη σύσταση Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων

Η ΠΕΟ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει ικανοποίηση για την ψήφιση του νόμου για τη σύσταση Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων.

Όπως σημειώνει, με τον νόμο αυτό οι εξουσίες επιθεωρήσεων για τις εργατικές νομοθεσίες οι οποίες μέχρι σήμερα ήταν διαμοιρασμένες σε διάφορα τμήματα του Υπουργείου Εργασίας (Τμήμα Εργασίας, Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων) τίθενται κάτω από μια κοινή δομή και αυτό θα βοηθήσει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των επιθεωρήσεων.

Η ΠΕΟ καλεί το Υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει στη σωστή στελέχωση και κατάρτιση της Υπηρεσίας δίνοντας όλα τα εργαλεία και τα εφόδια για να ασκήσει το ρόλο της. Σήμερα παρά ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο και οι επιθεωρήσεις να εντατικοποιηθούν και οι μηχανισμοί ελέγχου να εστιάσουν την προσοχή τους στην προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβιάσεων των δικαιωμάτων και ασκήσεις πιέσεων, αναφέρει.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

LIVE: Σε επιφυλακή η Κύπρος - ΗΠΑ και Ισραήλ βομβαρδίζουν την Τεχεράνη - Κύμα ιρανικών επιθέσεων

Εξαπλώνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή ο πόλεμος που ξεκίνησαν το Σάββατο ΗΠΑ και Ισραήλ με τις επιθέσεις στο Ιράν, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της χώρας, Αλί Χαμενεΐ. Η Τεχεράνη απάντησε με πλήγματα στο Ισραήλ και επιθέσεις σε αμερικανικές εγκαταστάσεις σε όλη την περιοχή. Tο Ισραήλ εξαπολύει επιθέσεις στην «καρδιά της Τεχεράνης» ενώ επέκτεινε τον πόλεμο στον Λίβανο μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χεζμπολάχ. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE