Μιανμάρ: Περισσότεροι από 170 νεκροί έχουν ανασυρθεί μετά την κατολίσθηση σε ορυχείο

Μιανμάρ: Περισσότεροι από 170 νεκροί έχουν ανασυρθεί μετά την κατολίσθηση σε ορυχείο

Δεκάδες ακόμα νεκροί από τη γιγαντιαία κατολίσθηση λάσπης σε ορυχείο νεφρίτη στη βόρεια Μιανμάρ θα ταφούν σήμερα, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος, καθώς 77 άλλοι άνθρωποι ενταφιάστηκαν σε μαζικό τάφο χθες, ύστερα από ένα από τα χειρότερα ατυχήματα σε ορυχείο στην Ιστορία της χώρας.

Περισσότεροι από 170 άνθρωποι, οι περισσότεροι εκ των οποίων μετανάστες που αναζητούσαν την τύχη τους στην πλούσια σε κοιτάσματα νεφρίτη περιοχή Χπακάντ της πολιτείας Καχίν, σκοτώθηκαν την Πέμπτη όταν τεράστιοι βράχοι έπεσαν σε λίμνη, προκαλώντας αλλεπάλληλα κύματα λάσπης.

Ο Ταρ Λιν Μαούνγκ, τοπικός αξιωματούχος του Υπουργείου Πληροφοριών, δήλωσε τηλεφωνικά σήμερα στο Reuters ότι έχουν ανασυρθεί 171 νεκροί αλλά ακόμα εντοπίζονται πτώματα που επιπλέουν στο νερό. Ο ίδιος είπε ότι οι 77 άνθρωποι που ενταφιάστηκαν την Παρασκευή έχουν ταυτοποιηθεί και ότι ακόμα 39 θα ταφούν σήμερα.

Εθελοντές μετέφεραν φέρετρα από κόντρα πλακέ και τα τοποθετούσαν σε μαζικό τάφο που ανοίχθηκε κοντά στο ορυχείο. Ωστόσο, η ταυτότητα πολλών άλλων νεκρών παραμένει άγνωστη.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.