ΛΕΜΕΣΟΣ: Ακυρώθηκε η γιορτή του κρασιού

ΛΕΜΕΣΟΣ: Ακυρώθηκε η γιορτή του κρασιού

Η πανδημία έφερε τελικά την ακύρωση της φετινής Γιορτής του Κρασιού της Λεμεσού, με το Δήμο Λεμεσού να προσανατολίζεται στην πραγματοποίηση μικρότερης έκτασης εκδηλώσεων περί το τέλος Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαϊδης, είπε πως η απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρία της Πέμπτης (2/7) του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο έλαβε υπόψη όλες τις παραμέτρους με σημαντικότερη την ανάγκη διαφύλαξης της πορείας εξόδου από τις συνθήκες της πανδημίας.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση, εντός Σεπτεμβρίου, σειρά εκδηλώσεων με ειδικές αφιερώσεις τόσο στο κρασί, όσο και στη λαογραφική παράδοση και στο λαϊκό τραγούδι.

Ερωτηθείς σχετικά είπε πως οι εκδηλώσεις αυτές θα είναι δωρεάν για το κοινό και θα πραγματοποιηθούν είτε στην περιοχή της Επίχωσης, είτε στην περιοχή του κάστρου ή στο παλιό λιμάνι.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, πρόσθεσε.

Ο κ.Νικολαϊδης είπε πως αναμένει την κατανόηση του κοινού για την απόφαση ματαίωσης της φετινής Γιορτής του Κρασιού, «γιατί πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να επανέλθουμε του χρόνου με μια αναβαθμισμένη γιορτή».

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι η Γιορτή του Κρασιού, που ξεκίνησε το 1961, δεν πραγματοποιήθηκε τα έτη 1964, 1974, 1975, 1976 και 1977 λόγω των πολιτικών αναταραχών, ενώ έκτοτε δίνει κάθε χρόνο ραντεβού με τους επισκέπτες της.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE