Δρ. Καραγιάννης: ‘Βγάζω το καπέλο στο Νίκο Αναστασιάδη’ - ‘Θα μυρίζουν αντισηπτικό οι αίθουσες γάμου’

Δρ. Καραγιάννης: ‘Βγάζω το καπέλο στο Νίκο Αναστασιάδη’ - ‘Θα μυρίζουν αντισηπτικό οι αίθουσες γάμου’

Ως είθισται η συζήτηση μας με τον καθηγητή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλος της Επιστημονικής Ομάδας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη ήταν κατατοπιστική και απολαυστική.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Πολλά τα ερωτήματα που μας απασχολούν και το ThemaOnline απηύθυνε τα περισσότερα εξ’αυτών στον -πάντοτε ευγενικό και δεκτικό- Δρ. Καραγιάννη ο οποίος μας ανέφερε τα ακόλουθα:

Σχετικά με τη συνάντηση που θα έχει αύριο η επιστημονική ομάδα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας ανέφερε ‘Δε γνωρίζω εκ των προτέρων τι θα συζητηθεί αφού δε μας δίνεται ατζέντα ή ημερήσια διάταξη. Στην προηγούμενη συνάντηση ανέμενα να συζητήσουμε κάποιες χαλαρώσεις της 4ης φάσης όμως ο ΠτΔ δε μας άφησε περιθώρια.’

Στη συνέχεια πρόσθεσε ‘Έχουμε προτείνει και στο παρελθόν χαλαρώσεις όμως προτιμήθηκε να γίνει πιο συντηρητικά’ ενώ σε ερώτηση μας αν ο Νίκος Αναστασιάδης είναι πιο προσεκτικός ακόμη και από την επιστημονική ομάδα ανέφερε χαριτολογώντας ‘Θα έλεγα πως ναι, όμως κάτι τέτοιο είναι απόλυτα φυσιολογικό αφού έχει το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης απέναντι σε όλο τον κόσμο’ και στη συνέχεια δήλωσε ‘Εγώ προσωπικά βγάζω το καπέλο στον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη. Από την πρώτη στιγμή άκουσε τους ειδικούς, δεν έφερε αντιρρήσεις ή ενστάσεις σε ότι ζητήσαμε σκεπτόμενος τη δημόσια υγεία’.

Σε ότι αφορά δεξιώσεις (γάμους & βαφτίσεις) δήλωσε πως μπορεί να εκκινήσουν νωρίτερα με πολύ λιγότερους περιορισμούς θεωρώντας ότι ‘δε χρειάζεται να είμαστε τόσο αυστηροί’ ενώ τόνισε πως κάποια μέτρα θα πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται για αποφυγή διασποράς αναφέροντας χαρακτηριστικά τους χορούς μεταξύ πολλών ατόμων και το σερβίρισμα από μπουφέ με κοινή λαβίδα.

Το καλύτερο μας το άφησε για το τέλος ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης αφού σε ερώτηση μας για το αν θα πρέπει να ξεχάσουμε τους γάμους όπως τους γνωρίζαμε μέχρι τώρα καθώς και αν αλλάζει οτιδήποτε που αφορά τη χαιρέτιση και το γλέντι μας είπε χαμογελώντας ‘Θα μπορούσε να συνεχίσει να υφίσταται όμως ίσως με κάποια μέτρα. Για παράδειγμα να υπάρχει τζελ αντισηπτικό και να πλένεις τα χέρια σου πριν και μετά την χαιρέτιση του ζευγαριού’ αναφέροντας πως στο τέλος της διαδικασίας ολόκληρη η αίθουσα θα μυρίζει αντισηπτικό και αλκοόλη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Βλέπει ξανά την Ολγκίν πριν τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Η Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, φθάνει την Κυριακή στην Κύπρο για επαφές με τις δύο πλευρές και την Δευτέρα θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της άτυπης διευρυμένης συνάντησης στις 16-17 Ιουλίου στην Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE