Στον «αναπνευστήρα» ο τουρισμός - Πιέσεις για άνοιγμα σε Βρετανούς - Το μπαλάκι στην Κυβέρνηση

Στον «αναπνευστήρα» ο τουρισμός - Πιέσεις για άνοιγμα σε Βρετανούς - Το μπαλάκι στην Κυβέρνηση

Παρά τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις για μερική ανάκαμψη και ελαχιστοποίηση των ζημιών από τις απώλειες στον τομέα του τουρισμού, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Ένας από τους κυριότερους -αν όχι ο σημαντικότερος- πυλώνας της οικονομίας έχει πληγεί σχεδόν ανεπανόρθωτα με τις μέχρι τώρα διορθωτικές κινήσεις που επιχειρήθηκαν να μην αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Οι αφίξεις από το εξωτερικό είναι ελάχιστες παρά την εξαιρετική επιδημιολογική εικόνα και τις διαβεβαιώσεις των επιστημόνων ενώ οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία αγγίζουν το μηδέν με όσους ασχολούνται με τον τομέα του τουρισμού να μοιάζουν έντονα προβληματισμένοι.

Οι αρχικές προβλέψεις για μερική αντικατάσταση Βρετανών και Ρώσων -που παραδοσιακά αποτελούν τη μερίδα του λέοντος αφίξεων και κρατήσεων- με τουρίστες άλλων χωρών δεν επαληθεύονται στο ελάχιστο αφού ακόμη και οι πολίτες από χώρες της κατηγορίας Α’ που επιλέγουν το νησί μας είναι ελάχιστοι. Ξενοδόχοι και τουριστικοί πράκτορες ασκούν εντονότατες πιέσεις για ‘άνοιγμα’ της Βρετανίας ρίχνοντας το μπαλάκι στην Κυβέρνηση που ακροβατεί προσπαθώντας να εξισορροπήσει ανάμεσα στη δημόσια υγεία και την οικονομία της χώρας με την επιδημιολογική ομάδα να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα Περδίου για είσοδο Βρετανών από την 15η Ιουλίου. Ακόμη και αν επιτευχθεί η συμφωνία κυβερνώντων και επιδημιολογικής ομάδας τότε θα πρέπει να περιμένουμε με αγωνία το αν η Αγγλία θα μας κατατάξει ανάμεσα στις χώρες όπου οι πολίτες της δε θα χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους.

Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο το τρένο του τουρισμού φαίνεται να χάνεται για φέτος αφού δεν υπάρχει η διάθεση ούτε για εσωτερικό τουρισμό με τους πλείστους συμπατριώτες μας να επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους. Ο τουρισμός αποτελεί το ζωντανότερο κύτταρο της οικονομίας και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα αποφάσεις ουσίας με σκοπό την τόνωση και ανύψωση του έστω και με καθυστέρηση αφού η ζημιά μπορεί να είναι ανεπανόρθωτη για εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Eurovision 2025: Η Αυστρία μεγάλη νικήτρια, 6η η Ελλάδα με την Klavdia - Αναλυτικά όσα έγιναν στον τελικό

Με ένα φαντασμαγορικό φινάλε ολοκληρώθηκε ο τελικός της Eurovision 2025 στη Βασιλεία της Ελβετίας, με την Αυστρία να ανακηρύσσεται μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού, ενώ η Ελλάδα με την Κλαυδία και το τραγούδι «Αστερομάτα», κατέκτησε την 6η θέση, σε μία πολύ σημαντική πρόκριση. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το Ισραήλ, ενώ την τρίτη θέση η Εσθονία. Την 5αδα συμπλήρωσαν η Σουηδία και η Ιταλία. Δείτε πιο κάτω αναλυτικά όσα έγιναν στον μεγάλο τελικό 

BEST OF TOTHEMAONLINE