ΚΥΠΡΟΣ: Μονομαχία ΑΗΚ και Δρουσιώτη για τις τιμές του ρεύματος -'Δεν υπήρχε μείωση ούτε κατά μισό σεντ'

ΚΥΠΡΟΣ: Μονομαχία ΑΗΚ και Δρουσιώτη για τις τιμές του ρεύματος -'Δεν υπήρχε μείωση ούτε κατά μισό σεντ'

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του Κυπριακού Σύνδεσμου Καταναλωτών και της ΑΗΚ σχετικά με τις τιμολογήσεις των λογαριασμών ρεύματος.

Επιμέλεια: Άντρος Ιωάννου

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ και την εκπομπή 'Πρωϊνό δρομολόγιο', η εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ, Χριστίνα Παπαδοπούλου, ανέφερε ότι τα πρώτα φορτία που παραλήφθηκαν με χαμηλές τιμές από την ΑΗΚ, παραγγέλθηκαν από τις αρχές Μαρτίου και αποθηκεύτηκαν στις δεξαμενές της ΑΗΚ ένα μήνα αργότερα.

Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, τα νέα καύσιμα προστέθηκαν στις δεξαμενές της ΑΗΚ, ωστόσο, προϋπήρχαν καύσιμα από προηγουμένως και τα οποία αγοράστηκαν σε πιο ακριβές τιμές και ως εκ τούτου συνυπολογίζεται το κόστος.

Σημείωσε δε, ότι από την 1η Απριλίου γίνεται 10% έκπτωση για τους διμηνιαίους πελάτες κάτι που θα κρατήσει μέχρι και το τέλος Ιουλίου. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι από τον Ιούλιο θα υπάρχουν μειωμένοι λογαριασμοί κατά 15% σε σχέση με τα τιμολόγια του Μαϊου. Αυτό όπως διευκρίνησε, οφείλεται στη μείωση της τιμής των υγρών καυσίμων που έχουν αγοραστεί από την ΑΗΚ.

Την ίδια στιγμή, η κ. Παπαδοπούλου υποστήριξε ότι η έκπτωση της τάξης του 10% για 4 μήνες, αντιστοιχεί σε ένα ποσό της τάξης πέραν των 20 εκ. ευρώ που επιστρέφεται στην οικονομία της Κύπρου. Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διακινήσεις στο κόστος της ΑΗΚ είναι ρυθμιζόμενες, ενώ τα έσοδα είναι ελεγχόμενα από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου και ως εκ τούτου δεν μπορούν να γίνουν υπερβολικές χρεώσεις.

Αντίθετη άποψη, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, Μάριος Δρουσιώτης, αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ' για τα τιμολόγια που ξεκινούν στις 24 Μαρτίου και κλείνουν 25 Μαϊου, δεν υπήρχε οποιαδήποτε μείωση ούτε κατά μισό σεντ'.

Παράλληλα, ο κ. Δρουσιώτης ανέφερε ότι ο μέσος καταναλώτης πληρώνει γύρω στα 15 με 16 σεντ περισσότερα ως αντιστάθμισμα του προστίμου που επιβάλλει η ΕΕ, αφού ως Κύπρος δεν πιάσαμε τον στόχο μας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Όπως τόνισε, κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους και οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τις δικές τους αδυναμίες και ανικανότητες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Live: Κανένα ίχνος αποκλιμάκωσης στη σύγκρουση - Επιθέσεις του Ιράν σε Χάιφα και Τελ Αβίβ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν. Τελ Αβίβ και Τεχεράνη ανταλλάσσουν επιθέσεις. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι ιρανικές επιθέσεις έχουν σκοτώσει 13 ανθρώπους και έχουν προκαλέσει τον τραυματισμό άλλων 380, ωστόσο σε αυτόν τον αριθμό δεν έχουν προστεθεί οι τραυματίες από τα πλήγματα που έγιναν το βράδυ της Κυριακής. Τουλάχιστον 224 είναι οι νεκροί και 1.277 οι τραυματίες στο Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις, σύμφωνα με το ιρανικό υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 20 παιδιά. Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

BEST OF TOTHEMAONLINE