Διαμαρτυρία γεωργών 67 κοινοτήτων της Πάφου για την επιδότηση παραδοσιακών καλλιεργειών

Διαμαρτυρία γεωργών 67 κοινοτήτων της Πάφου για την επιδότηση παραδοσιακών καλλιεργειών

Γεωργοί  67 κοινοτήτων της Πάφου εξέφρασαν παράπονα για το θέμα της επιδότησης παραδοσιακών καλλιεργειών και προέβησαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας στον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς.


Οι αγρότες υποστηρίζουν ότι τα τελευταία χρόνια η παραγωγή και η επιδότηση των καλλιεργειών έχει μειωθεί δραματικά με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση. Εκφράζουν την πρόθεση τους να εγκαταλείψουν τα αγροτεμάχια τους, εφόσον το κράτος αδυνατεί, όπως αναφέρουν να τους στηρίξει όσο θα έπρεπε.

Σύμφωνα με τα όα δήλωσαν οι αγρότες, ο ΚΟΑΠ τους ενημέρωσε ότι το ποσό επιδότησης των συγκεκριμένων καλλιεργειών μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις , έχει αναθεωρηθεί από 18 ευρώ το δεκάριο σε 32 ευρώ, ποσό αρκετά χαμηλό σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Είπαν ότι η ύπαιθρος έχει καταστραφεί και οδεύει προς τον γκρεμό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Νέα εξέλιξη στο Κυπριακό: Θετικό πρόσημο Γκουτέρες στις νέες ιδέες Χριστοδουλίδη – Στο τραπέζι τριμερής στη Νέα Υόρκη

Ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, εξετάζει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μετά τη συνάντησή τους, ενώ την ίδια ώρα εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του ΓΓ στις νέες ιδέες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

BEST OF TOTHEMAONLINE