Να κατονομασθούν οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ζήτησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Να κατονομασθούν οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ζήτησε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Σε συνέντευξη του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA)  o Yπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μαας, δήλωσε ότι  θέλει να κατονομασθούν οι χώρες που παραβιάζουν το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη ώστε να ενισχυθεί η πίεση που δέχονται.


"Δεν μπορείς μακροπρόθεσμα να αποφύγεις να κατονομάσεις δημοσίως τις χώρες αυτές. Η βούληση να γίνει αυτό αυξάνεται διαρκώς στην ΕΕ", σημείωσε ο Χάικο Μαας

Ανταλλαγή πληροφοριών για παραβιάσεις γίνεται σήμερα μόνον με τον ΟΗΕ. Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε πρόσφατα ότι η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Ρωσία είναι μεταξύ των χωρών που στέλνουν όπλα στην χώρα  που μαστίζεται από τον πόλεμο.

"Πιστεύω ότι αυτό θα έρθει", δήλωσε ο Μάας, καθώς η Γερμανία αναλαμβάνει από 1ης Ιουλίου την εξάμηνη προεδρία της ΕΕ.

Ο Μάας σημείωσε ότι η Γερμανία δεν σχεδιάζει προς το παρόν μια δεύτερη σύνοδο κορυφής για τη Λιβύη.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE