Τμ. Μετεωρολογίας: Πού υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για βροχές - Πότε θα δούμε πάλι 40αρια

Τμ. Μετεωρολογίας: Πού υπάρχει αυξημένη πιθανότητα για βροχές - Πότε θα δούμε πάλι 40αρια

Σε παρέμβασή του στον ΑΝΤ1, ο Κλεάνθης Νικολαϊδης, Διευθυντής του Τμήματος Μετεωρολογίας, ενημέρωσε ότι υπάρχει η σημαντική πιθανότητα για βροχές στα ορεινά, ακόμη και στο υπόλοιπο εσωτερικό.

Όπως είπε, στις νότιες παρυφές του Τροόδους υπάρχουν αναπτύξεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης (30/06).

Αυτό οφείλεται σε μια μικρή κύμανση στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα.

Οι επόμενες μέρες

Μίλησε επίσης και για τις επόμενες μέρες, επισημαίνοντας πως η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 37-39 στο εσωτερικό, 28-30 στα ψηλότερα ορεινά και στους 27-33 στα παράλια ανάλογα την περιοχή.

Τόνισε δε, ότι ιδιαίτερα για το εσωτερικό και τα ορεινά οι τιμές είναι πάνω από το κανονικό, ενώ στα παράλια υπάρχει αυξημένη υγρασία που επηρεάζει την αίσθηση της θερμοκρασίας.

Πότε θα δούμε πάλι 40αρια

«Μέσα στην εβδομάδα, πιθανότατα το Σάββατο, θα δούμε και 40αρια», συμπλήρωσε.

Είπε, μάλιστα, και για τις πιο θερμές μέρες του έτους, οι οποίες εντοπίζονται στο 2ο δεκαήμερο του Ιουλίου και το 1ο του Αυγούστου. Αυτή την περίοδο, αναμένονται κανονικές θερμοκρασίες αλλά και εξάρσεις, έκλεισε ο κ. Νικολαϊδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Πάει Νέα Υόρκη ο ΠτΔ: Με ποιους θα έχει συναντήσεις – Πότε βλέπει Γκουτέρες και Ολγκίν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει την 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ενώ κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του θα συναντηθεί με τον ΓΓ των ΗΕ, με την προσωπική του απεσταλμένη, καθώς και με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και επικεφαλής Οργανισμών και πολυεθνικών εταιρειών. Θα έχει, επίσης, επαφές με εκπροσώπους της κυπριακής ομογένειας.