ΥΠΕΞ - ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση ενεργειών Τουρκίας για Αμμόχωστο

ΥΠΕΞ - ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ: Σχέδιο δράσης για αντιμετώπιση ενεργειών Τουρκίας για Αμμόχωστο

Η αντιμετώπιση των ενεργειών της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος σε ό,τι αφορά το θέμα του εποικισμού της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου ήταν το θέμα που απασχόλησε η συνάντηση την Τρίτη (30/6) του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, με αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, με επικεφαλής τον Δήμαρχό της Σίμο Ιωάννου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, οι δυο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για εκπόνηση κοινού σχεδίου δράσης για αποτροπή των τετελεσμένων στο νησί.

"Συζητήθηκαν οι χειρισμοί των συνεχόμενων προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας και των εγκάθετων της στην Κύπρο αναφορικά με τον εποικισμό της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου. Οι δυο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για εκπόνηση κοινού σχεδίου δράσης για αποτροπή των τετελεσμένων στο νησί. Ο Δήμος Αμμοχώστου θα είναι σε θέση να ενημερώσει τους δημότες του μόλις καταρτιστεί το σχετικό πρόγραμμα ενεργειών σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εξωτερικών", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως σημειώνεται, στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας του ΔΗΣΥ Κωστάκης Χατζηκακού, ο Αντιδήμαρχος και εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Χρύσανθος Ζαννέττος, ο εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης Ανδρέας Μορφίτης και η Αν.Δημοτική Γραμματέας Μαριλένα Μανώλη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE