Συλλήψεις τουλάχιστον 53 διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Συλλήψεις τουλάχιστον 53 διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ συνέλαβε την Κυριακή (28/6) τουλάχιστον 53 διαδηλωτές, μετά από συμπλοκές και κατά τη διάρκεια μιας σχετικά ειρηνικής διαμαρτυρίας κατά της προγραμματισμένης για εφαρμογή νομοθεσίας εθνικής ασφάλειας, από την κινεζική κυβέρνηση.

Άντρες των αστυνομικών δυνάμεων αντιμετώπισης ταραχών είχαν αναπτυχθεί, καθώς αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές μετακινούνταν από την περιοχή Τζόρνταν στην περιοχή Μονγκ Κοκ της συνοικίας Καουλούν, έχοντας την πρόθεση πραγματοποίησης μιας "σιωπηλής διαμαρτυρίας" κατά της νέας νομοθεσίας.

Ωστόσο, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ αργότερα ξέσπασαν συμπλοκές στην περιοχή Μονγκ Κοκ, προκαλώντας την αστυνομία να κάνει χρήση σπρέι πιπεριού, ώστε να διαλύσει ομάδες των συγκεντρωμένων. Η αστυνομία ανέφερε στο Facebook ότι 53 διαδηλωτές συνελήφθησαν και κατηγορούνται για παράνομη συμμετοχή στη διαδήλωση, προσθέτοντας ότι νωρίτερα, μερικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να κλείσουν δρόμους στην ίδια περιοχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE