Τα νοικοκυριά κατανάλωσαν το 26,1% της ενέργειας στην ΕΕ το 2018

Τα νοικοκυριά κατανάλωσαν το 26,1% της ενέργειας στην ΕΕ το 2018

Το 2018, τα νοικοκυριά αντιπροσώπευαν το 26,1% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, το μεγαλύτερο μέρος της τελικής κατανάλωσης ενέργειας της ΕΕ στα νοικοκυριά καλύπτεται από φυσικό αέριο (32,1%) και την ηλεκτρική ενέργεια (24,7%). Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αντιπροσωπεύουν το 19,5%, ακολουθούμενες από προϊόντα πετρελαίου (11,6%) και παράγωγη θερμότητας (8,7%). Ένα μικρό ποσοστό (3,4%) εξακολουθεί να καλύπτεται από προϊόντα άνθρακα (στερεά καύσιμα).

Στην ΕΕ, η κύρια χρήση της ενέργειας από τα νοικοκυριά είναι για τη θέρμανση των σπιτιών (63,6% της τελικής κατανάλωσης ενέργειας στον οικιακό τομέα). Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιείται για το φωτισμό και τις περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές αντιπροσωπεύει το 14,1% (αυτό αποκλείει τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας για την τροφοδοσία των συστημάτων κύριας θέρμανσης, ψύξης ή μαγειρέματος), ενώ το ποσοστό που χρησιμοποιείται για τη θέρμανση νερού είναι ελαφρώς υψηλότερο, αντιπροσωπεύοντας το 14,8%.

Οι κύριες συσκευές μαγειρέματος απαιτούν 6,1% της ενέργειας που χρησιμοποιούν τα νοικοκυριά, ενώ η ψύξη χώρου και άλλες τελικές χρήσεις καλύπτουν 0,4% και 1,0% αντίστοιχα. Η θέρμανση χώρου και νερού αντιπροσωπεύει συνεπώς το 78,4% της τελικής ενέργειας που καταναλώνουν τα νοικοκυριά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE