Αν οι δρόμοι του Ευθύμη Κουλούρη και του Τάσου Μπακασέτα ήταν παράλληλοι, θα ήταν σίγουρα ανάποδης κατεύθυνσης. Ο πρώτος, αν και σχεδόν χαρίστηκε (δώρο με κορδέλα) από την ΑΕΚ στην Αλάνιασπορ με μόλις 700.000 ευρώ (και άνευ ποσοστού μεταπώλησης), έχει καταφέρει με τις τρομακτικές επιδόσεις του (11 γκολ, 7 ασίστ) να εκτοξεύσει την αξία του. Αντιθέτως ο δεύτερος, μολονότι αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Super League 1 με το αστέρι του Ατρομήτου στη φανέλα και ο ΠΑΟΚ τον μοσχοπούλησε στην Τουλούζ έναντι ποσού που άγγιζε στο σύνολό του τα 7.2 εκατ. ευρώ (πάγιο ποσό, διάφορα μπόνους, εφορία), είχε αρχίσει -προ κορονοϊού- να τίθεται στο περιθώριο και να παίζει λιγότερο απ’ όσο αρχικά.
Ήταν εμφανώς και αναπόφευκτα επηρεασμένος από τις διαδοχικές αλλαγές προπονητών (τρεις διαφορετικοί από τον Οκτώβριο που απολύθηκε ο Καζανοβά ως τον Γενάρη που ανέλαβε ο Ζανκό των ακαδημιών) και θέσεων (παίζοντας ακόμη κι επιτελικός), με συνέπεια η αυτοπεποίθησή του να πληγεί και η φήμη του να φθαρεί. Ήδη από τον Φλεβάρη είχαν κυκλοφορήσει σενάρια παραχώρησής του στο τέλος της σεζόν, με τον ίδιο να μην αποκλείει οτιδήποτε όταν εν μέσω καραντίνας έλεγε στον Ευάγγελο Μίχο του Sport24 πως ναι μεν “έχω συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια”, αλλά “θα δούμε μόλις τελειώσει το πρωτάθλημα τι είναι καλύτερο για μένα”. Ουσιαστικά άνοιγε την πόρτα της εξόδου.
Η Ligue 1 ήταν από εκείνες τις λίγκες της Ευρώπης που σφύριξαν από νωρίς λήξη, δίχως να ολοκληρωθεί η χρονιά και η απόφαση της Τρίτης ήρθε για να επικυρώσει τον υποβιβασμό των ‘βιολέ’ στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία, παρά τον ‘αγώνα’ που έδωσαν με προσφυγές για την ανατροπή των δεδομένων και τους πρόωρους (όπως αποδείχθηκε) πανηγυρισμούς της 9ης Ιουνίου για μια εξωγηπεδική παραμονή στην ‘ελίτ’ της χώρας. Ένας υποβιβασμός που μοιάζει ν’ απλουστεύει τα πράγματα για τον 24χρονο Έλληνα φορ των 4 γκολ / 2 ασίστ σε 26 συμμετοχές και μέσο όρο λεπτών που μετά βίας ξεπερνούσε τα 65 ανά ματς.
Η Τουλούζ ήλπιζε πως η Γενική Συνέλευση της LFP θα αναδιαρθρώσει την κύρια κατηγορία και θ’ αυξήσει τις ομάδες σε 22 προκειμένου να βολέψει και χωρέσει μαζί τόσο αυτές που πέφτουν όσο κι εκείνες που έπρεπε ν’ ανέβουν. Ωστόσο τα 3/4 των μελών της (74.5% των ψήφων) ενέκριναν την πρόταση της διατήρησης των 20 συμμετοχών και απέρριψαν το όποιο άλλο εναλλακτικό πλάνο, κόντρα στις πιέσεις που ασκήθηκαν, αφήνοντας στη μοίρα τους τα δύο τελευταία κλαμπ της κατάταξης (Αμιάν, Τουλούζ) για τη σεζόν 2019-20. Το κενό τους θα καλυφθεί από τη Λοριάν και τη Λανς που προβιβάζονται από τη Ligue 2. Όπως δικαιολογήθηκε, η απόφαση πάρθηκε με γνώμονα το συμφέρον των αθλητών, οι οποίοι θα έπρεπε να δώσουν έξτρα παιχνίδια σ’ ένα ούτως ή άλλως περιορισμένο πρόγραμμα, και φυσικά το αντίστοιχο των συλλόγων, που θα ήταν υποχρεωμένοι να επαναδιαπραγματευτούν τα δικαιώματα προβολής του πρωταθλήματος χάνοντας από τα έσοδα που είχαν υπολογίσει εκ των προτέρων.
Ήταν μια έκβαση που είχε διαφανεί από τη στιγμή το μωβ απουσίαζε στο πρώτο σποτ της λίγκας για την επόμενη περίοδο.
Nouvelle saison, nouvelle histoire, nouvelle identité ! pic.twitter.com/u8X7nvkb60
— Ligue de Football Professionnel (@LFPfr) June 19, 2020
Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Κουλούρης είναι εξαιρετικά αμφίβολο, αν θα διαλέξει να παίξει σε μια ομάδα δεύτερης κατηγορίας, αντί να ψαχτεί για κάτι πιο ελκυστικό, που θα του ταιριάζει σίγουρα καλύτερα, σε άλλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αφού “θέλω να κάνω καριέρα στο εξωτερικό (…) Έχω δει το επίπεδο και τα επόμενα χρόνια σκέφτομαι να μείνω στο εξωτερικό”, όπως υποστήριζε στις 8 Απριλίου. Την ίδια ώρα και παρά την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος στο κλαμπ της δυτικής Γαλλίας, δεν μοιάζει εφικτό να πληρώνεται ένα συμβόλαιο της τάξεως των 700.000 ετησίως (πριν από την εφορία) για έναν ποδοσφαιριστή που από τον Νοέμβριο λογιζόταν ως εφεδρικός. Εκτός κι αν ο νέος προπονητής Πατρίς Γκαράντ (που ανακοινώθηκε με δόξα και τιμή τη Δευτέρα) κρίνει ότι πρέπει η περίπτωσή του ν’ αξιολογηθεί εκ νέου. Σε συνεννόηση πάντα με τον πανούργο Νταμιάν Κομολί, που (ως μπροστάρης των νέων επενδυτών) έχει αναλάβει την αναδιοργάνωση σε όλους τους τομείς ως ένας ‘γκουρού’ της στατιστικής και έχει τον τελευταίο λόγο στο σχεδιασμό.
Φυσικό είναι να μην θέλουν να τον αφήσουν για το τίποτα. Πάντως, όπως διαβάσαμε σχετικά, είχε προβλεφθεί όρος αποχώρησης στη σύμβαση των δύο πλευρών σε περίπτωση υποβιβασμού. Αρκεί να εμφανιζόταν ομάδα που είχε την οικονομική δυνατότητα και τη διάθεση να καταβάλει μια ρήτρα της τάξεως των 3.5 εκατομμυρίων – όσα δηλαδή τα μετρητά που έδωσαν οι ‘βιολέ’ στους πρωταθλητές Ελλάδας για την αγορά του πέρυσι το καλοκαίρι. Προφανώς το ποσό δεν είναι απαγορευτικό για οποιαδήποτε συνδιαλλαγή. Ιδίως για κάποιο γερμανικό κλαμπ, τύπου Χοφενχάιμ, μια αγορά στην οποία ο ατζέντης του Κουλούρη έχει μόνιμες επαφές και άριστες διασυνδέσεις.
Η αποχώρηση βασικών ποδοσφαιριστών της TFC ενισχύει το ενδεχόμενο της μετάβασης από ένα περιβάλλον σε άλλο για τον Κουλούρη. Ο γκολκίπερ Ρεϊνέ έφυγε για τη Νιμ με 500.000 ευρώ, ελεύθερος είχε ήδη συμφωνήσει να μείνει ο (πρώην ‘ερυθρόλευκος’ ) Ματιέ Ντοσεβί, ενώ ο Κορεντάν Ζαν υπέγραψε στη Λανς. Στην transfer list ανήκει ακόμη ο Ιβοριανός Μαξ-Αλέν Γκραντέλ, που απασχολεί καιρό τώρα τον Ολυμπιακό για τα άκρα της επίθεσής του. Όλα αυτά όταν 4 παίκτες των ‘βιολέ’ ελέγχθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μετά τα τεστ του νέου επικεφαλής της ιατρικής ομάδας.
Για να δούμε που θα τον βγάλει τον νεαρό στράικερ το ρεύμα του ποταμού. Η πλειονότητα πάντως των +3000 φανς της Τουλούζ που συμμετείχαν σε σχετική ψηφοφορία, σε ποσοστό μάλιστα μεγαλύτερο του 80%, θα επιθυμούσε την παραμονή του για τουλάχιστον ένα χρόνο. Μόνο, δε, ένα 14.3% θα προτιμούσε να τον δει εκτός ρόστερ χωρίς να του δοθεί άλλη ευκαιρία.
Πηγή: www.contra.gr
The post Ο Κουλούρης καλείται να ξαναβρεί τον δρόμο του appeared first on Thema Sports.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• «Μαύρισαν» την είσοδο - Έκρηξη κροτίδας σε τοίχο δικηγορικού γραφείου τα μεσάνυχτα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις