Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά μεταξύ Πάνω και Κάτω Πύργου

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά μεταξύ Πάνω και Κάτω Πύργου

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί δασική πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 25/06, σε περιοχή μεταξύ των χωριών Πάνω και Κάτω Πύργος, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Σε ανακοίνωσή του Τμήματος Δασών αναφέρεται ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:15 και τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 16:20 αφού έκαψε 1 εκτάριο με θάμνους και χαμηλή άγρια βλάστηση.

Προστίθεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 18 άνδρες του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 3 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 1 πυροσβεστικό όχημα και 5 πολίτες. Επίσης στην κατάσβεση συνέδραμαν τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα, τα 2 εκμισθωμένα αεροσκάφη καθώς και το ένα αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης για αντιμετώπιση πιθανής αναζωπύρωσης.

Τα ακριβή αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς διερευνώνται, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.