ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Επιστρατευέι Μπορέλ έναντι Τουρκίας η Κύπρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ: Επιστρατευέι Μπορέλ έναντι Τουρκίας η Κύπρος

Η συνάντηση Ν. Χριστοδουλίδη - Ζ. Μπορέλ θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διήμερης επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει ο τελευταίος στην Κύπρο σήμερα Πέμπτη (25/06) και αύριο Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, θα έχει την Πέμπτη (25/06), ο ύπατος εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ, στο κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο άνδρες θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών του Υπουργείου Εξωτερικών και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το κυπριακό ΥΠΕΞ, στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων αναμένεται να βρεθούν οι συνεχιζόμενες έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και το ευρύτερο πλαίσιο των σχέσεων της ΕΕ με την Τουρκία υπό το πρίσμα αυτό.

«Θα συζητηθούν, επίσης, η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, καθώς και άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν στην διαμόρφωση και υλοποίηση της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (PESCO)».

Από sputnik

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top