ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Επικροτεί διορισμό Σαββίδη - Ενστάσεις στον διορισμό Αγγελίδη

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Επικροτεί διορισμό Σαββίδη - Ενστάσεις στον διορισμό Αγγελίδη

Στο παρασκήνιο του νέου διορισμού του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, υπήρξαν διάφορες πληροφορίες για συνάντηση μεταξύ του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού και του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε ερώτηση που απεύθυνε η δημοσιογράφους στο Κρατικό Ραδιόφωνο, εάν ήταν «κόκκινο πανί» για το ΑΚΕΛ ο διορισμός Ιωνά στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, ο Άντρος Κυπριανού απέφυγε να απαντήσει ευθαρσώς, αναφέροντας εν ολίγοις ότι είναι κάτι το οποίο δεν έχει σημασία την παρούσα χρονική συγκυρία.

Εντούτοις, χαιρέτισε τον διορισμό του πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Σαββίδη στη θέση του Γενικού Εισαγγελέα, δηλώνοντας ότι υπήρξε καλή συνεργασία στην Υπουργική του θητεία, χωρίς να δίνει δικαιώματα.

Δεν υποστήριξε το ίδιο και για τον διορισμό του πρώην Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη στην θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, καθώς το νεαρό της ηλικίας του σημαίνει και μια μακροπρόθεσμη παραμονή του στη θέση, «για ακόμη 22 χρόνια» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επί τούτου, εξήγησε ότι «η παρουσία τόσων χρόνων σε ένα πόστο για αξιωματούχους μπορεί να τους κατατάξει ως μέρος του κατεστημένου», αναφέροντας εκ νέου την θέση του ΑΚΕΛ για μόνο 2 θητείες στις δύο συγκεκριμένες θέσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Εισηγήθηκε την συγκρότηση ομάδας αλήθειας για αγνοούμενους σε Φιντάν - «Η απάντηση ήταν αρνητική»

ΠτΔ: Εισηγήθηκε την συγκρότηση ομάδας αλήθειας για αγνοούμενους σε Φιντάν - «Η απάντηση ήταν αρνητική»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι κατέθεσε εισήγηση στη Νέα Υόρκη ενώπιον του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν για λειτουργία μιας διερευνητικής επιτροπής, που θα συγκροτήσει στην ουσία μια ομάδα αλήθειας για τους αγνοούμενους, αλλά δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική.

BEST OF TOTHEMAONLINE