ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΥπΥ: Συμφωνία με τις Συντεχνίες Νοσηλευτών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΚΥπΥ: Συμφωνία με τις Συντεχνίες Νοσηλευτών

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) χαιρετίζει την άρση των απεργιακών μέτρων από τις συντεχνίες των νοσηλευτών και εκφράζει ικανοποίηση για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, με την οποία του δίνεται η δυνατότητα να επικεντρωθεί σε σημαντικά θέματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία και την αναβάθμιση των νοσηλευτηρίων, αλλά και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει.

Ο Οργανισμός αναγνωρίζοντας τις ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό έχει συμφωνήσει με τις Συντεχνίες των Νοσηλευτών την άμεση πρόσληψη 160 νοσηλευτών καθώς και αριθμό νοσηλευτών που θα προσληφθούν στο εγγύς μέλλον για την κάλυψη διαφόρων άλλων αναγκών που αφορούν την δημιουργία και την λειτουργεία νέων κλινικών.

Έχει επίσης οριστικοποιηθεί η ανεξαρτητοποίηση της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, κάτι που θα βοηθήσει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα τόσο των υπηρεσιών που προσφέρει η Διεύθυνση Ασθενοφόρων όσο και των υπηρεσιών που προσφέρονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Οργανισμού.

Ο ΟΚΥπΥ παραμένει προσηλωμένος στη μεγάλη προσπάθεια της αυτονόμησης των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων μέσα στο καινούργιο ανταγωνιστικό περιβάλλον που διαμορφώνεται με την εφαρμογή την δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, με πρώτιστους στόχους την αναβάθμιση της ποιότητας νοσηλείας των ασθενών προς ολική ικανοποίηση τους , τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος καθώς και συνέχιση της αναπτυξιακής πορείας του Οργανισμού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Κυπριακό: «Τουρνέ» Ντι Κάρλο σε Αθήνα και Άγκυρα - Στην Άγκυρα το κλειδί για τη διάσκεψη στην Ελβετία

Στην Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η Αναπληρώτρια ΓΓ ΟΗΕ, Ρόζμαρι ντι Κάρλο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ΥΠΕΞ, Γιώργο Γεραπετρίτη. Η κα Ντι Κάρλο η οποία ολοκλήρωσε τις επαφές της στη Λευκωσία, αναμένεται να συζητήσει με την Ελληνική κυβέρνηση τα βήματα τα οποία θα πρέπει να γίνουν, μέχρι τη διεξαγωγή της άτυπης πενταμερούς, που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο, στη Γενεύη.