ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΣΕΜ: Απαράδεκτο το γραπτό της Φυσικής και η πρακτική δοκιμασία στο Αθλητικό Σχολείο

ΠΣΕΜ: Απαράδεκτο το γραπτό της Φυσικής και η πρακτική δοκιμασία στο Αθλητικό Σχολείο

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας για το εξεταστικό δοκίμιο της Φυσικής αλλά και την πρακτική δοκιμασία αθλητών στο Αθλητικό Σχολείο απέστειλε η ΠΣΕΜ σημειώνοντας ότι έχει δεχθεί δεκάδες επιστολές και παράπονα από μαθητές όσον αφορά στο γραπτό των Παγκύπριων εξετάσεων Φυσικής και την πρακτική δοκιμασία για τους μαθητές του Αθλητικού Σχολείου.

 «Οι εξετάσεις αποτελούν μια αγχωτική και εξοντωτική διαδικασία για τους μαθητές. Το άγχος ενισχύεται ακόμη περισσότερο κατά τη φετινή χρονιά λόγω και της κατάστασης που δημιουργήθηκε με την πανδημία του κορωνοϊου. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν θεωρούμε απαράδεκτο το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο δυσκολίας με ασκήσεις που δεν διδάχτηκαν ποτέ οι μαθητές στο γραπτό της Φυσικής και το πολύ μικρό χρονικό διάστημα που είχαν οι μαθητές του Αθλητικού για να προετοιμαστούν για την πρακτική δοκιμασία» αναφέρεται.

 Η ΠΣΕΜ εκφράζει την πεποίθηση ότι, το Υπουργείο θα προχωρήσει στα απαραίτητα διαβήματα, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα πληγούν οι βαθμολογίες των μαθητών και σύμφωνα με την ανακοίνωση, «σας παρακαλούμε όπως διασφαλίσετε ότι τα υπόλοιπα μαθήματα θα έχουν θέματα στα οποία οι μαθητές θα μπορούν να αντεπεξέλθουν δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών της φετινής χρονιάς».
 
«Θεωρούμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις η αξιολόγηση των μαθητών πρέπει να γίνει με βάση την προσέγγιση τους στον τρόπο επίλυσης της άσκησης και στον τρόπο σκέψης που εφάρμοσαν και όχι στο αποτέλεσμα. Ακόμα, να υπάρξει περαιτέρω αναγωγική αύξηση των βαθμολογιών αλλά και να παρθούν όσα μέτρα κρίνονται απαραίτητα για διασφάλιση των δικαίων των μαθητών» αναφέρεται τέλος στην ανακοίνωση.

Από ΚΥΠΕ
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέες έρευνες στα Περβόλια - Μέρος όπλου το τεκμήριο που εντοπίστηκε - Δείτε φωτογραφίες

Έριξαν χειροβομβίδα σε αυλή οικίας στη Λάρνακα – Εντός του σπιτιού οι ένοικοι – Ψάχνουν τους δράστες

Από τις λαμπάδες μέχρι τα κόκκινα αυγά και τις φλαούνες: 8+1 παραδοσιακά, πασχαλινά έθιμα στην Κύπρο

Έτσι θα λειτουργήσουν οι χώροι εστίασης το Πάσχα – Τι θα γίνει με τις αυξήσεις τιμών    

Γνωστή Κύπρια φωτογραφίζεται με εσώρουχα μπροστά στον καθρέφτη - Δείτε εικόνα

Άφιξη μεταναστών: Έφτασαν με ταχύπλοο σκάφος στον κατεχόμενο Λιμνίτη και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ στο πλευρό των Κυπρίων για λύση του Κυπριακού

«Η Ευρώπη θα στέκεται πάντα στο πλευρό σας για να λυθεί το Κυπριακό» αναφέρει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της προς τον κυπριακό λαό η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top