ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑ: Δηλώσεις Νουρή και Κυπριανού - 'Δεν είμαστε υπέρ των ανοιχτών συνόρων' - VIDEO

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥΡΝΑΡΑ: Δηλώσεις Νουρή και Κυπριανού - 'Δεν είμαστε υπέρ των ανοιχτών συνόρων' - VIDEO

Σε κοινή επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτούντων Ασύλου στην Κοκκινοτριμιθιά, προχώρησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, όπου και είδαν τις συνθήκες διαμονής και προέβησαν σε δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι μαίνεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης με αντιπολίτευση, αλλά και με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τόσο σε σχέση με την συνολικότερη διαχείριση, όσο και για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων, με υπόνοιες για ενδεχόμενη κρατική ολιγωρία.

Νίκος Νουρής

Ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε εκ νέου πως δόθηκαν οδηγίες για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών που αποκαλύφθηκαν χθες Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ζητήθηκε και από την Αστυνομία να προβεί τάχιστα στην λήψη καταθέσεων.

Επίσης, ο κ. Νουρής άφησε για ακόμη μια φορά αιχμές προς την Ύπατη Αρμοστεία και τον εκπρόσωπο που κατήγγειλε το περιστατικό, λέγοντας χαρακτηριστικά πώς «όσοι προβαίνουν σε δημόσιες καταγγελίες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι ποινικό αδίκημα να γνωρίζεις για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και να μην προβαίνεις άμεσα σε καταγγελία».

Τέλος, μίλησε και για τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές που δέχεται η Κύπρος, επεξηγώντας την διαδικασία που ακολουθεί το Υπουργείο για την διαχείριση του ζητήματος.

Άντρος Κυπριανού

Με τη σειρά του ο κ. Κυπριανού, μίλησε για την ανάγκη να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις και οι χώροι του Πουρνάρα, καθώς και ότι πρέπει να τηρούνται οι συμβάσεις. Παράλληλα, τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές. Και εμείς χρειάστηκε να μεταναστεύσουμε για να ζήσουμε τις οικογένειες μας άρα πρέπει να έχουμε περισσότερη ευαισθησία απ’ ότι άλλοι λαοί».

«Η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο Πουρνάρα συνιστά προσβολή για την Κυπριακή Δημοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού.

Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός ότι ο Άντρος Κυπριανού επισήμανε ότι δεν τοποθετούνται υπέρ της πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», όμως, «πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ανθρώπινη ζωή». Συμπλήρωσε επίσης ότι κατανοούνται οι δυσκολίες σε σχέση με τα αυξημένα μεταναστευτικά ρεύματα.

Τέλος, για ό,τι αφορά τις καταγγελίες, έλαβε θέση, τονίζοντας ότι υπάρχει υποχρέωση να θεωρούνται ως ανήλικοι όλοι όσοι το ισχυρίζονται, μέχρι να εξακριβωθεί η ηλικία τους, κάνοντας παράλληλα έκκληση για ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις από την τηλεόραση του ΑΝΤ1:

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top