ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δυο νέα κρούσματα την Δευτέρα 22/06 - Αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δυο νέα κρούσματα την Δευτέρα 22/06 - Αρχίζει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών

Δυο νέα κρούσματα ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας το απόγευμα της Δευτέρας 22/06.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,039 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 2 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, τα θετικά στον ιό άτομα εντοπίστηκαν από 636 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων. Σημειώνεται ότι έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των δύο θετικών στον ιό ατόμων, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν οι ακόλουθες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος:

Από το πρόργαμμα ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, δεν ολοκληρώθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις,

Από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχαμε αποτελέσματα για 165 εργαστηριακές εξετάσεις,

Από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 6 διαγνώσεις,

Από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, ολοκληρώθηκαν 72 εργαστηριακές διαγνώσεις, και

Από το πρόγραμμα παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 160 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 988.

Σε όλα τα νοσηλευτήρια παγκύπρια, δεν νοσηλεύεται κανένας ασθενής της νόσου COVID-19.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE