Αργύροφ: Ο προπονητής που έκανε το back 2 back με την Ομόνοια

Αργύροφ: Ο προπονητής που έκανε το back 2 back με την Ομόνοια

H Ομόνοια στην ενότητα «προπονητές», πρόσθεσε τον Πέταρ Αργύροφ.

Πρόκειται για Βούλγαρο κόουτς ο οποίος έκανε το back 2 back κατακτώντας τα πρωταθλήματα των σεζόν 1977-78 και 1978-79.

Το αφιέρωμα: 

«Ο Βούλγαρος, Πέταρ Αργύροφ, έμεινε στον πάγκο της ομάδας για δύο συνεχόμενες χρονιές (1977-78, 1978-79) και κατάφερε να την οδηγήσει ισάριθμες φορές στην κατάκτηση πρωταθλήματος.

Την πρώτη χρονιά παρουσίας του Αργύροφ, το «τριφύλλι» πήρε το πρωτάθλημα με δέκα βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ, ενώ τη δεύτερη στέφθηκε πρωταθλητής με δραματικό τρόπο, με ένα βαθμό διαφορά από τη 2η θέση.

Τη σεζόν 1977-78 οι «πράσινοι» έφτασαν μέχρι την ημιτελική φάση του κυπέλλου, ενώ στην επόμενη διοργάνωση μέχρι τα προημιτελικά.

Στα κύπελλα Ευρώπης, το καλοκαίρι του 1977 η κληρωτίδα του Κυπέλλου Πρωταθλητριών έφερε την ΟΜΟΝΟΙΑ κόντρα στην μεγάλη Γιουβέντους. Στάθηκε αξιοπρεπώς και στα δύο παιχνίδια, αν και γνώρισε ισάριθμες ήττες (0-3 και 2-0). Την επόμενη χρονιά το «τριφύλλι» αντιμετώπισε την Μποέμιανς Ιρλανδίας, επικράτησε με 2-1 στην Κύπρο όμως έχασε με 1-0 εκτός έδρας και αποκλείστηκε.

Ο Πέταρ Αργύροφ συνέβαλε στην σταθεροποίηση την ΟΜΟΝΟΙΑΣ στην κορυφή του Κυπριακού ποδοσφαίρου, προσθέτοντας τα δύο τελευταία πρωταθλήματα της ιδιαίτερα πετυχημένης δεκαετίας του 70’».

The post Αργύροφ: Ο προπονητής που έκανε το back 2 back με την Ομόνοια appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.