Πάπας: «Nα αναθεωρήσουμε την σχέση μας με το περιβάλλον»

Πάπας: «Nα αναθεωρήσουμε την σχέση μας με το περιβάλλον»

Η δραστική μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά τη διάρκεια της καραντίνας πρέπει να μας οδηγήσει σε αναθεώρηση της σχέσης μας με το περιβάλλον και να μας οδηγήσει σε αφύπνιση, δήλωσε την Κυριακή 21/06,ο Πάπας Φραγκίσκος, σε ομιλία στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, που άνοιξε για το κοινό πριν από ένα μήνα.

Ο Ποντίφικας είπε πως η πανδημία έκανε πολλούς ανθρώπους να αναλογιστούν τη σχέση τους με το περιβάλλον. "Η καραντίνα και η μείωση της ρύπανσης ανέδειξαν την ομορφιά του περιβάλλοντος και του τοπίου, χωρίς κυκλοφορία και θόρυβο. Τώρα με την επανάληψη των δραστηριοτήτων μας  όλοι πρέπει να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι για τη φροντίδα του κοινού μας σπιτιού", ανέφερε.

Σε ένα εγχειρίδιο 225 σελίδων που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, το Βατικανό προέτρεψε το κόσμο να απεξαρτητοποιηθεί από τις βιομηχανίες ορυκτών καυσίμων και να ελέγχει αν οι δραστηριότητες εταιρειών βλάπτουν το περιβάλλον.

Αναφερόμενος εξάλλου στην χθεσινή Ημέρα (20/06), των Προσφύγων ο Πάπας είπε πως η κρίση του κορωνοϊού έχει αναδείξει την ανάγκη διασφάλισης της προστασίας των δικαιωμάτων των προσφύγων που είναι πιο ευάλωτοι στην εκμετάλλευση.

Aπό ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Συντονισμός με Χριστοδουλίδη με το βλέμμα στο 2028 - Η ΕΔΕΚ ανοίγει ξανά τις πόρτες στους διαγραφέντες

ΔΗΚΟ: Συντονισμός με Χριστοδουλίδη με το βλέμμα στο 2028 - Η ΕΔΕΚ ανοίγει ξανά τις πόρτες στους διαγραφέντες

Στο ΔΗΚΟ, η νέα συνάντηση της Γραμματείας του κόμματος, με τον Νίκο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Δευτέρας, επιβεβαιώνει ότι η συνεργασία με το Προεδρικό,  συνεχίζεται και αποκτά πιο οργανωμένο χαρακτήρα. Στην ΕΔΕΚ, η απόφαση για άρση όλων των διαγραφών επιχειρεί να σηματοδοτήσει μια διαφορετική επανεκκίνηση: αυτή της εσωτερικής συσπείρωσης και της επιστροφής ανθρώπων που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκαν εκτός κόμματος.

BEST OF TOTHEMAONLINE