ΕΔΕΚ: Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τα οδοφράγματα - 'Σκοπιμότητα η απαγόρευση περάσματος' λόγω εξετάσεων στα Ελληνικά

ΕΔΕΚ: Κρούει τον κώδωνα κινδύνου για τα οδοφράγματα - 'Σκοπιμότητα η απαγόρευση περάσματος' λόγω εξετάσεων στα Ελληνικά

Με νέα ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την διαδικασία που ακολουθείται με την εκ νέου διάνοιξη των οδοφραγμάτων, στηλιτεύοντας το σημερινό συμβάν της απαγόρευση των κατοχικών αρχών για πέρασμα σε 2 περιπτώσεις.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ΕΔΕΚ βλέπει σκοπιμότητες από το κατοχικό καθεστώς στα Οδοφράγματα με βασικό στόχο την αναβάθμιση του, υποστηρίζοντας ότι το θέμα πρέπει να τύχει μεγάλης προσοχής.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση γράφει πως "το γεγονός ότι οι κατοχικές αρχές -σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας-αρνήθηκαν την είσοδο στα κατεχόμενα σε Μαρωνίτες και σε παιδί εγκλωβισμένων γιατί το πιστοποιητικό μοριακής εξέτασης Covid-19 ήταν στην Ελληνική γλώσσα και όχι στην Αγγλική, επιβεβαιώνει ακριβώς τις σκοπιμότητες τις οποίες το κατοχικό καθεστώς προσπαθεί να εξυπηρετήσει μέσα από την τακτική που ακολουθεί με βασικό του στόχο την άμεση ή έμμεση αναγνώριση της υπόστασης του.

Είναι για αυτό τον λόγο που ως ΕΔΕΚ επιμένουμε πως το θέμα πρέπει να τύχει ειδικού χειρισμού και μεγάλης προσοχής.

Ως ΕΔΕΚ από το 2016 έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τις οποίες ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση στην βάση των νέων δεδομένων που προκύπτουν- από τις επιδιώξεις του κατοχικού καθεστώτος- θα τις αξιοποιήσει με βασικό στόχο την αποτροπή αναβάθμισης του και περαιτέρω ενίσχυσης της υπόστασης της Κ.Δ και ισχυροποίησης της θέσης της".

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE