Πλήθος διαδηλωτών στο Παρίσι διαμαρτύρονται κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

Πλήθος διαδηλωτών στο Παρίσι διαμαρτύρονται κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας

Διαδηλωτές συγκεντρώνονται σήμερα στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθούν κατά του ρατσισμού και των καταγγελιών για αστυνομική βία εις βάρος μελών της κοινότητας των μαύρων και άλλων εθνικών μειονοτήτων.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία της Δημοκρατίας της γαλλικής πρωτεύουσας. Ένας από αυτούς κρατούσε ένα πλακάτ με το μήνυμα "Δικαιοσύνη για τον Ιμπό", το οποίο αναφερόταν στον θάνατο το 2019 του Ιμπραχίμα Μπαχ, ενός μαύρου Γάλλου, στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας πραγματοποιούνται σε όλον τον κόσμο μετά τον θάνατο, τον περασμένο μήνα, στις ΗΠΑ του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη σύλληψή του από λευκό αστυνομικό.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.