ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Περιστερώνα- Καταλυτική η συμβολή των κατοίκων της περιοχής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

ΕΠ. ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Κατασβέστηκε η πυρκαγιά στην Περιστερώνα- Καταλυτική η συμβολή των κατοίκων της περιοχής - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ - VIDEO

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στην περιοχή ¨Κάμπος του Κωνσταντή¨, στην περιοχή του χωριού Περιστερώνα Λευκωσίας προς την Ορούντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στην περιοχή έτρεξαν από την πρώτη στιγμή ντόπιοι κάτοικοι όλων των ηλικιών, εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών. Όπως μας πληροφορούν, η πυρκαγιά έχει κατασβεστεί.

Μάλιστα, η συνδρομή τους, όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες, ήταν καταλυτική για την κατάσβεση της πυρκαγίας. Σημειώνεται ότι κινδύνεψε και υποστατικό με ανταλλακτικά αυτοκινήτων καθώς και οικία.

Άμεση ήταν και η παρέμβαση του Πυροσβεστικού Τμήματος του χωριού, καθώς και των αεροσκαφών του Τμήματος Δασών όπου πραγματοποιήσαν αριθμό ρίψεων.

Με ανακοίνωσή του ο κ Κεττής, Εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής επιβεβαιώνει αφού επισημαίνει ότι "στην πυρκαγιά εκτός από προαναφερθέντες δυνάμεις πυρόσβεσης εργάζονται και γεωργικοί ελκυστήρες για ασφάλιση της περιμέτρου'. Επίσης, σημειώνει ότι "οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν με ακόμη μια φορητή πυροσβεστική μονάδα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς της Λευκωσίας, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και μια φορητή πυροσβεστική μονάδα του Ταμείου Θήρας με τα πληρώματά τους".

Με τελευταία ανακοίνωση, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει ότι κάηκε έκταση 17 εκταρίων περίπου σε ξηρά χόρτα, αποκάλαμα, άγρια βλάστηση και αριθμός ελαιόδεντρων. Επηρεάστηκαν φωτοβολταϊκό πάρκο και πάσσαλοι της ΑΗΚ. Επίσης προστατεύθηκαν κτηνοτροφικά υποστατικά που κινδύνευσαν.

Στο μέρος της πυρκαγιάς παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τελική κατάσβεση, ασφάλιση της περιμέτρου και αντιμετώπιση τυχόν αναζωπύρωσεων, επεσήμανε ο κ. Κεττής.

Δείτε τις νέες φωτογραφίες και το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Eurovision 2024: Η θέση της Κύπρου και της Ελλάδας στα προγνωστικά του televoting



LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

LIVE: Δείτε τη λειτουργία της Πρώτης Ανάστασης ζωντανά από το Μετόχι Ιεράς Μονής Κύκκου

Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί, γίνεται η λεγόμενη Πρώτη Ανάσταση, δηλαδή το προανάκρουσμα της Αναστάσεως που μεταδίδουν οι ύμνοι και της προσμονής της λυτρώσεως όλης της κτίσεως από την φθορά και τον θάνατο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top