Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Ρωσία συζητούν για τα πυρηνικά

Στέιτ Ντιπάρτμεντ και Ρωσία συζητούν για τα πυρηνικά

Ο Αμερικανός ειδικός απεσταλμένος για τον έλεγχο των εξοπλισμών, Μάρσαλ Μπίλινγκσλι, θα επισκεφθεί την Αυστρία τη Δευτέρα και την Τρίτη για να συζητήσει με τον Ρώσο Υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριαμπκόφ, "αμοιβαία συμφωνηθέντα θέματα που σχετίζονται με το μέλλον του ελέγχου των εξοπλισμών", ανακοίνωσε χθες το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας να συμμετάσχει σε αυτές τις συζητήσεις και έχουν καταστήσει σαφές την ανάγκη και οι τρεις χώρες να συνεχίσουν καλή τη πίστει τις διαπραγματεύσεις για τον έλεγχο των εξοπλισμών", ανέφερε το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έχει καλέσει επανειλημμένα την Κίνα να συμμετάσχει στις συνομιλίες ΗΠΑ - Ρωσίας σχετικά με μια συμφωνία για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων για την αντικατάσταση της συμφωνίας New START 2010. Η New START, που επιβάλλει τους τελευταίους εναπομείναντες περιορισμούς στην ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών όπλων στις ΗΠΑ και τη Ρωσία σε 1.550 το μέγιστο στην καθεμία, λήγει τον Φεβρουάριο. Η Κίνα, που εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 300 πυρηνικά όπλα, έχει απορρίψει επανειλημμένα την πρόταση Τραμπ.

Ο Μπίλινγκσλι είχε πει την περασμένη εβδομάδα ότι είχε συμφωνήσει με τον Ριαμπκόφ για τον χρόνο και τον τόπο όπου θα γίνουν οι διαπραγματεύσεις εντός του Ιουνίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

«Πέρασε» η ψήφος από τα 17 - Νομοθετικές ρυθμίσεις για αυτόματη εγγραφή των εκλογέων στον μόνιμο εκλογικό κατάλογο

Η Ολομέλεια ενέκρινε νομοσχέδιο που τροποποιεί το Σύνταγμα ώστε να καταστεί εφικτή η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους πολιτών που έχουν συμπληρώσει το δέκατο έβδομο έτος της ηλικίας τους, αντί το δέκατο όγδοο που προβλέπεται σήμερα, και κατ’ επέκταση η άσκηση του δικαιώματος ψήφου.

BEST OF TOTHEMAONLINE