Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί για πρόωρες 'προεδρικές εκλογές' εντός καλοκαιριού

Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί για πρόωρες 'προεδρικές εκλογές' εντός καλοκαιριού

Απορρίφθηκε η πρόταση Ακιντζί για πρόωρες 'προεδρικές εκλογές' εντός καλοκαιριού.

Τα κόμματα Εθνικής Ενότητας, του Λαού – που ανήκουν στην «συγκυβέρνηση» - και Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό τάχθηκαν εναντίον της πρότασης Ακιντζί για να διεξαχθούν οι «προεδρικές εκλογές» εντός καλοκαιριού, με τους αρχηγούς αυτών να επικαλούνται για την στάση τους την έναρξη των αφίξεων από το εξωτερικό από την 1η Ιουλίου και την προσπάθεια για επανάκαμψη της οικονομίας.

Σε δηλώσεις επί του θέματος προέβησαν μετά τη σύσκεψη που συγκάλεσε στο «προεδρικό» ο Τ/κ ηγέτης, όλοι οι αρχηγοί των «κοινοβουλευτικών» κομμάτων. Οι πρόεδροι των κομμάτων Κοινοτικής Δημοκρατίας και Αναγέννησης συντάχθηκαν για διαφορετικούς λόγους με τον κ. Ακιντζί, ενώ το τ/κ ΔΚ, που δεν έχει δικό του υποψήφιο στις «προεδρικές», δήλωσε ότι εάν υπήρχε πλειοψηφία για την διεξαγωγή των «προεδρικών» το καλοκαίρι, θα συμφωνούσε και αυτό.

Ετσι, οι «προεδρικές εκλογές» θα γίνουν στις 11 Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε από την «βουλή» μετά την αναβολή για έξι μήνες των αρχικά προγραμματισμένων «προεδρικών» στις 26 Απριλίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ευρωπαϊκή Ένωση - Τι συζήτησαν ΠτΔ και Φον ντερ Λάιεν

Το Κυπριακό και η πλήρης ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ζώνη Σέγκεν βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο Παρίσι, όπου βρίσκονται για τους εορτασμούς της Εθνικής Ημέρας της Γαλλίας, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της χώρας, κ. Εμανουέλ Μακρόν.

BEST OF TOTHEMAONLINE