Κώστας Καδής : Μπορούμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στους αγώνες μας αντλώντας διδάγματα από την ιστορία

Κώστας Καδής : Μπορούμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στους αγώνες μας αντλώντας διδάγματα από την ιστορία

Γνωρίζοντας την ιστορία μας και αντλώντας διδάγματα από αυτήν, μπορούμε να θέσουμε στέρεες βάσεις στους αγώνες μας για φυσική και εθνική επιβίωση, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στο Μαθητικό Συνέδριο του Λυκείου Αρχιεπισκόπου Γ΄ Δασούπολης, ο κ. Καδής είπε το θέμα του συνεδρίου “Οι διαχρονικοί αγώνες των Κυπρίων για ελευθερία με τον φακό των νέων του 21ου αιώνα”, είναι ένα θέμα που εν μέρει ταυτίζεται με τον 3ον υπό έμφαση που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, με σκοπό να ενδυναμώσει την ιστορική ταυτότητα των μαθητών.

“Πολύ εύστοχα ο Γιώργος Σεφέρης ανέφερε κάποτε ότι σβήνοντας ένα κομμάτι από το παρελθόν, σβήνει κανείς και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον. Έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να γνωρίσουμε σωστά την ιστορία μας και να σταθούμε με βαθύ σεβασμό απέναντι από τα μεγάλα και σπουδαία γεγονότα του παρελθόντος”, σημείωσε.

Όπως ανέφερε “μέσα στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας προβάλλουν ως φωτεινά παραδείγματα, οι ήρωες μαθητές του απελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59,  Πετράκης Γιάλλουρος,  Πετράκης Κυπριανού, Αριστείδης Χαραλάμπους, Ευαγόρας Παλληκαρίδης”, για να προσθέσει ότι “αυτοί αποτελούν διδάγματα που τόσο πολύ τα έχουμε ανάγκη, ιδιαίτερα στις μέρες μας”.

Ανέφερε ακόμα ότι ακαδημαϊκοί και ερευνητές αναδεικνύουν την προσφορά των Κυπρίων εθελοντών στους διάφορους αγώνες και σημειώνει ότι “άνθρωποι του πνεύματος απαθανατίζουν, ιστορώντας με την πένα και με τον λόγο τους την υπέρβαση του κοινού ανθρώπου, που συνειδητά και ανυστερόβουλα προσέφερε τον εαυτό του στον ιερό αγώνα για ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια”.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.

BEST OF TOTHEMAONLINE