Πρέπει να εξεταστεί η παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Πρέπει να εξεταστεί η παρενόχληση γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πλοίο, λέει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ

Το ζήτημα της παρενόχλησης γαλλικής φρεγάτας από τουρκικό πολεμικό σκάφος, η οποία μετείχε στην επιχείρηση "Ιrini" και το οποίο νωρίτερα κατήγγειλε το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών, "ετέθη από αρκετούς συμμάχους", ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στον Τύπο στις Βρυξέλλες, μετά το πέρας της 2ης μέρας τη Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. 

"Το μήνυμα που στέλνει το ΝΑΤΟ είναι ότι πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν το περιστατικό προκειμένου να υπάρξει πλήρη διαφάνεια στο τι συνέβη. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χειριστούμε αυτό το περιστατικό. Όσον αφορά στις αποφάσεις του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων, έχω πει επανειλημμένα ότι το ΝΑΤΟ στηρίζει την εφαρμογή τους, αλλά και τις προσπάθειες του ΟΗΕ για ειρηνικές διαπραγματεύσεις", δήλωσε απαντώντας σε σχετική ερώτηση  τόνισε ο Γενικός Γραμματέας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE