ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Τα κράτη-μέλη μπορούν να αιτούνται πρόσθετη χρηματοδότηση για μεταφορά ασθενών, ιατρικών ομάδων, βασικών αγαθών

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Τα κράτη-μέλη μπορούν να αιτούνται πρόσθετη χρηματοδότηση για μεταφορά ασθενών, ιατρικών ομάδων, βασικών αγαθών

"Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορούν πλέον να αιτούνται πρόσθετη χρηματοδότηση, μέσω του μέσου στήριξης έκτακτης ανάγκης, για τη μεταφορά βασικών αγαθών, ιατρικών ομάδων και ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό", ανακοίνωσε σήμερα η Κομισιόν.

Όπως ανακοίνωσε, "η δυνατότητα αυτή διατίθεται επιπλέον της στήριξης που ήδη παρέχεται μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ένωσης και των παραδόσεων μέσων προστασίας στο πλαίσιο του rescEU".

Η Κομισιόν σημειώνει μάλιστα ότι "σήμερα, μια πιλοτική επιχείρηση παρέδωσε με επιτυχία πάνω από επτά τόνους μέσων ατομικής προστασίας στη Βουλγαρία".

"Το φορτίο περιλαμβάνει πάνω από 500 000 προστατευτικές μάσκες, τις οποίες αγόρασε η Βουλγαρία, και των οποίων το κόστος μεταφοράς καλύφθηκε από την ΕΕ", αναφέρει η Κομισιόν.

"Το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης βοηθά στη μεταφορά υγειονομικού εξοπλισμού ζωτικής σημασίας εκεί όπου είναι απαραίτητος, και στηρίζει τα κράτη μέλη στη μεταφορά ιατρικού προσωπικού ή στην υποδοχή ασθενών από άλλα κράτη μέλη για λόγους ευρωπαϊκής αλληλεγγύης. Μετά την επιτυχή αποστολή προστατευτικού εξοπλισμού στη Βουλγαρία, θα ακολουθήσουν περισσότερες ενέργειες κατά τις επόμενες εβδομάδες", δήλωσε σχετικά ο αρμόδιος για τη διαχείριση κρίσεων Επίτροπος Γιάνες Λέναρτσιτς.

Αναλυτικά η Κομισιόν καταγράφει ότι "από το μέσο στήριξης έκτακτης ανάγκης για τη μεταφορά αγαθών, εξοπλισμού και ασθενών έχουν διατεθεί 220 εκατ. ευρώ για να στηριχθεί: η μεταφορά ιατρικών ειδών εκεί όπου είναι περισσότερο αναγκαία, με τη χρηματοδότηση της μεταφοράς του φορτίου με τα είδη βασικής υλικής συνδρομής και ανακούφισης σε κράτη μέλη της ΕΕ, η μεταφορά ασθενών μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ ή από τα κράτη μέλη προς γειτονικές χώρες, σε περιπτώσεις στις οποίες οι υπηρεσίες υγείας κινδυνεύουν να μην αντεπεξέλθουν, ώστε να διασφαλιστεί η θεραπεία όσο το δυνατόν περισσότερων ασθενών, αλλά και η μεταφορά ιατρικού προσωπικού και κινητών ιατρικών ομάδων μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ και προς την ΕΕ από άλλες γειτονικές χώρες, ώστε να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια στα άτομα που την χρειάζονται περισσότερο".

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top