ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πραγματική ατομική κατανάλωση στην ΕΕ κυμάνθηκε από 59% έως 135% του μέσου όρου της ΕΕ, 95% στην Κύπρο

Η πραγματική ατομική κατανάλωση στην ΕΕ κυμάνθηκε από 59% έως 135% του μέσου όρου της ΕΕ, 95% στην Κύπρο

Η πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC - μέτρο της υλικής ευημερίας των νοικοκυριών που εκφράζεται σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης - PPS) κυμάνθηκε από 59% έως 135% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στα 27 κράτη μέλη, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, τη στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Στην Κύπρο, η κατά κεφαλήν πραγματική ατομική κατανάλωση (AIC) ήταν 95% και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ 89% εκφραζόμενο σε PPS το 2019. Στην Ελλάδα η πραγματική κατά κεφαλήν ατομική κατανάλωση ήταν 77% και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ 68% εκφρασμένο σε PPS το 2019 .

Εννέα κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν AIC άνω του μέσου όρου της ΕΕ το 2019. Το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο, 35% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Η Γερμανία ήταν περίπου 23% πάνω, ακολουθούμενη από την Αυστρία, τη Δανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Γαλλία, οι οποίες κατέγραψαν όλα επίπεδα μεταξύ 5% και 20% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Το κατά κεφαλήν AIC για δώδεκα κράτη μέλη κυμαίνεται μεταξύ του μέσου όρου της ΕΕ και ως 25% κάτω. Στην Ιταλία, την Ιρλανδία, την Κύπρο, την Ισπανία και τη Λιθουανία τα επίπεδα ήταν 10% ή λιγότερο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ, ενώ η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Σλοβενία ​​και η Μάλτα ήταν μεταξύ 10% και 20% κάτω. Η Πολωνία, η Ρουμανία και η Ελλάδα ήταν μεταξύ 20% και 25% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Έξι κράτη μέλη κατέγραψαν κατά κεφαλήν AIC 25% ή περισσότερο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ. Η Εσθονία ήταν 25% χαμηλότερη, η Σλοβακία, η Λετονία, η Ουγγαρία και η Κροατία μεταξύ 25% και 35% κάτω, ενώ η  Βουλγαρίας ήταν στο 41% κάτω του μέσου όρου της ΕΕ.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) κατά κεφαλήν, μέτρο οικονομικής δραστηριότητας, δείχνει επίσης σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Το 2019, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ που εκφράζεται σε PPS κυμαίνεται μεταξύ 53% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 261% στο Λουξεμβούργο. Δέκα κράτη μέλη κατέγραψαν επίπεδο κατά κεφαλήν ΑΕΠ πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ το 2019.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Μαθητής 6 ετών έφυγε από το σχολείο, διασταύρωσε δρόμους και πήγε σπίτι του χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς - Είπαν στον πατέρα ότι είναι στην τάξη

• Λίντα ΜακΜάον: Όταν η νέα υπουργός Παιδείας του Τραμπ έτρωγε και έδινε ξύλο σε αγώνες του WWE - Βίντεο

• Μαθητής Δημοτικού στη Λευκωσία χτύπησε καθηγητές - Ενήμερη και η Υπουργός

• Αντίστροφη μέτρηση για το e-kalathi: Πότε θα λειτουργήσει σε δοκιμαστική μορφή

• Τα ποσά και η χρηματοδότηση από Ε.Ε για ασυνόδευτα παιδιά – Η δέσμευση της Κύπρου μέσα από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης

• Πασίγνωστος Κύπριος παρουσιαστής αποκάλυψε την άγνωστη κόντρα του με τον Αβέρωφ Νεοφύτου - Δείτε βίντεο

• Δύσκολες ώρες για παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Ομόνοιας - Έφυγε από την ζωή ο πατέρας του



Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Αίολη η αισιοδοξία για τη «διπλωματία του καφέ» -«Ναρκοθετεί» τα «ήρεμα νερά» η Άγκυρα

Ενώ η Λευκωσία αναμένει στο ακουστικό για τα επόμενα βήματα στο κυπριακό και για τη σύγκληση της πενταμερούς συνάντησης, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν, καταρρίπτει όλα όσα προσπαθεί η Αθήνα να παρουσιάσει το τελευταίο διάστημα μέσω του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη περί ήρεμων νερών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες περνούν μέσα από το κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top