Αναμένεται ανακοίνωση για νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων με διάρκεια μέχρι και τον Οκτώβριο

Αναμένεται ανακοίνωση για νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων με διάρκεια μέχρι και τον Οκτώβριο

Πιθανόν την Δευτέρα (15/6) να ανακοινωθεί νέο πακέτο στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων με διάρκεια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου. 

Ενδεχομένως και εντός της ημέρας της Δευτέρας, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου να ανακοινώσει το νέο πακέτο στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Τα τελευταία 24ωρα βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Έργασίας, σε στενή επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να γίνει η καλύτερη δυνατή στόχευση των μέτρων και την ίδια στιγμή να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών.

Σε πρώτη φάση, τα μέτρα τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν αναμένεται να έχουν χρονική διάρκεια μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η στήριξη τομέων της τουριστικής βιομηχανίας όπως επίσης και άλλων κλάδων της οικονομίας που εξακολουθούν να έχουν σημαντικά μειωμένο κύκλο εργασιών.

Βασική επιδίωξη να στηριχθεί η απασχόληση, να περιοριστεί το βάρος που δέχονται οι επιχειρήσεις μέσα απο το βάρος του μισθολογίου, ετσι ώστε να αποφευχθούν μαζικές απολύσεις προσωπικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE