Ανοίγουν τη Δευτέρα τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης για πτήσεις εξωτερικού

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης για πτήσεις εξωτερικού

Νέα άρση μέτρων ισχύει από τη Δευτέρα (15/6) στην Ελλάδα καθώς επαναλειτουργούν σειρά επιχειρήσεις και πολιτιστικές υποδομές ενώ απελευθερώνονται και οι πτήσεις εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, ανοίγουν οι πύλες της Ελλάδας για τις πτήσεις από τις πρώτες 29 χώρες εξωτερικού στα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης ενώ μέχρι τις 30 Ιουνίου αίρονται σταδιακά οι περιορισμοί σε σε ό,τι αφορά τις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Για την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται πτήσεις μόνο για essential travel (δηλαδή ταξίδια που δεν αφορούν τουριστικούς σκοπούς) ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, ανεξαρτήτως της λίστας ΕΑSA. Στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας, οι διεθνείς αφίξεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιουλίου.

Παράλληλα, από τη Δευτέρα ανοίγουν γυμναστήρια, κατασκηνώσεις και εποχικά καταλύματα, όλα με συγκεκριμένα πρωτόκολλα υγιεινής.

Τέλος, μετά από σχεδόν τρεις μήνες, ανοίγουν και τα μουσεία της χώρας. Οι επισκέπτες καλούνται να τηρούν απόσταση 1,5 μ. κατ’ ελάχιστο, για ανοικτούς χώρους και 2 μ. για κλειστούς χώρους. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς - Παραδόθηκαν οι πρώτοι 7 στον Ερυθρό Σταυρό

Ιστορικές στιγμές στο Ισραήλ: Σε εξέλιξη η απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς - Παραδόθηκαν οι πρώτοι 7 στον Ερυθρό Σταυρό

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με ελπίδες για μια γενικευμένη ειρήνη στη Μέση Ανατολή, το βλέμμα όλου του πλανήτη σήμερα, Δευτέρα (13/10/25) είναι στραμμένο στο Ισραήλ, όπου απελευθερώνονται οι όμηροι της Χαμάς, στο πλαίσιο της εφαρμογής της πρώτης φάσης της συμφωνίας για την εκεχειρία στη Γάζα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE