ΔΙΕΘΝΗ

«Βασιλική» δικαιοσύνη! Στο παρά... δύο σκόραρε ο Ερνάντες

«Βασιλική» δικαιοσύνη! Στο παρά... δύο σκόραρε ο Ερνάντες

Ήταν το πάθος και η αυταπάρνηση των παικτών της Ατλέτικο απέναντι στην κυριαρχία της Ρεάλ.

Οι ροχιμπλάνκος πάλεψαν, κατέθεσαν και την ψυχή τους, στοιχεία που για 88 λεπτά ήταν αρκετά. Σε εκείνο το σημείο μίλησε η ποιότητα των παικτών της βασίλισσας. Χάμες, Ρονάλντο, Ερνάντες και γκολ!

Ένα χρυσό γκολ που απένειμε δικαιοσύνη στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου! Με το 1-0 οι μερένχες πήραν την πρόκριση και έμειναν σε τροχιά... repeat!  

Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν μας έκανε πιο… σοφούς. Ήταν λίγο-πολύ όπως την περιμέναμε. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την κατοχή της μπάλας (έφτασε και στο 68%-32%) και την κυκλοφορία, αλλά ήταν (υπέρ)φλύαρη «πληρώνοντας» σε μεγάλο βαθμό τις απουσίες των Μαρσέλο, Μόντριτς, Μπέιλ, Μπενζεμά. Η δημιουργία και η φαντασία έλειπαν από τους «μερένχες». 

Η Ατλέτικο, από την πλευρά της, έδωσε το… γήπεδο στη «βασίλισσα» και με μαζική άμυνα και παίκτες-καμικάζι δεν άφηνε τον Ρονάλντο και την παρέα του ούτε να… πλησιάσουν στην περιοχή του Όμπλακ! Το παιχνίδι τσούλαγε, όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος έβλεπε τα λεπτά να περνούν και την ομάδα του να μην απειλείται επί της ουσίας. 
Στη μία και μοναδική φορά που η Ρεάλ Μαδρίτης «άγγιξε» το γκολ ήταν στο 44’, όταν ο Ρονάλντο βρέθηκε απέναντι από τον Όμπλακ. Συνήθως αυτές τις φάσεις τις «τελειώνει» ο Πορτογάλος, αλλά ο Σλοβένος φύλακας – άγγελος των «ροχιμπλάνκος» τον σταμάτησε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε απολύτως τίποτα. Η Ατλέτικο συνέχισε να αμύνεται μετά… μανίας με τον μοναδικό προωθημένο της ομάδας, τον Μάριο Μάντζουκιτς, να βρίσκεται σε πολλές περιπτώσεις κάτω από τη σέντρα! Η Ρεάλ, όμως, δεν έβρισκε τον τρόπο να βρει διαδρόμους για να πλησιάσει με αξιώσεις στην εστία. Όταν ο Ίσκο κατάφερε να περάσει μία κάθετη, ο Ερνάντες (που ήταν σε θέση οφσάιντ, αλλά δεν καταλογίστηκε) έστειλε την μπάλα άουτ 

Το ματς όδευε ολοταχώς προς παράταση με την Ατλέτικο να δείχνει ότι δεν θα την… χάλαγαν και τα πέναλτι και τη Ρεάλ να ψάχνει το γκολ, αλλά να μην έχει τον τρόπο. Όσο, μάλιστα, περνούσαν τα λεπτά η κούραση «χτύπαγε» τους παίκτες των «ροχιμπλάνκος» με αποτέλεσμα τα μαρκαρίσματα να γίνεται πιο άγρια και επιθετικά. Κάπως έτσι ο Αρντά Τουράν στο 76’ είδε (σωστά) τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα.

Με αριθμητικό μειονέκτημα η Ατλέτικο γύρισε ακόμα πιο πίσω και η Ρεάλ τα έπαιξε όλα για να «τελειώσει» το ματς στην κανονική διάρκεια. Μία κεφαλιά του Βαράν δεν ανησύχησε τον Όμπλακ, αλλά στο 88’ έγινε η φάση που έκρινε τον αγώνα. Ο Χάμες βρήκε τον Ρονάλντο, αυτός πάσαρε την κατάλληλη στιγμή και ο (μέτριος ως εκείνη την ώρα) Ερνάντες έγραψε το τελικό αποτέλεσμα και έστειλε την ομάδα του στα ημιτελικά του Champions League.

Πηγή: sdna.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top