ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν.Συλικιώτης: Η κυβέρνηση όφειλε να είχε έτοιμο το δεύτερο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Ν.Συλικιώτης: Η κυβέρνηση όφειλε να είχε έτοιμο το δεύτερο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων

Επιτακτική ανάγκη για στήριξη εργαζομένων και μικρών επιχειρήσεων, ανέφερε σε δηλώσεις του ο  Νεοκλής Συλικιώτης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ.

Σε δηλώσεις του ο κ.Συλικιώτης ανέφερε ότι "Η κυβέρνηση όφειλε να είχε έτοιμο το δεύτερο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων το οποίο να έμπαινε άμεσα σε εφαρμογή, χωρίς να υπάρξουν κενά, καθυστερήσεις και αβεβαιότητα. Το γεγονός ότι έληξε το πρώτο πακέτο στήριξης, όμως η κυβέρνηση ακόμα δεν έχει καταλήξει σε αποφάσεις για το δεύτερο πακέτο, προκαλεί τεράστια ανησυχία στους εργαζόμενους, τους αυτοτελώς εργαζόμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αυτή η πρωτόγνωρη αβεβαιότητα υπονομεύει την προσπάθεια για επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας"

Στη συνέχεια μίλησε για "Μια αβεβαιότητα που επιτείνεται δεδομένου ότι οι μικρές επιχειρήσεις και οι αυτοτελώς εργαζόμενοι, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, κινδυνεύουν σήμερα με κλείσιμο αφού η στήριξη της κυβέρνησης ήταν ανεπαρκής, παρά την πρόταση του ΑΚΕΛ για ουσιαστική αύξησή της. Το ΑΚΕΛ απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση προς την κυβέρνηση να στηρίξει απευθείας και πιο ουσιαστικά τις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοτελώς εργαζόμενους, γιατί αυτοί αποτελούν την ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας"

Τέλος ανέφερε "Ταυτόχρονα, καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να συνειδητοποιήσει τη δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τους 15 χιλιάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. Η πλειοψηφία των ξενοδόχων παραβίασε τη συμφωνία για την προσωρινή αναστολή εργασιών με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να θεωρούνται άνεργοι και να μην δικαιούνται να ενταχθούν στα σχέδια επιδότησης του μισθού τους. Χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι βρίσκονται σε δραματική κατάσταση αδυνατώντας να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Πρόκειται για μια κατάσταση που, αν δεν υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης, θα συνεχίσει να οδηγεί στην απόγνωση τους εργαζόμενους του κλάδου."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παππούς Χρύσανθος: Συγκινητικά τα λόγια της συζύγου του - «Αναστήθηκε ο Χριστός, αναστηθήκαμε κι εμείς»

ΕΔΕΚ: Σε ανοδική πορεία η συσπείρωση - Η 6η έδρα - Φαβορί ο Ανδρέας Αποστόλου

Συναγερμός στις Αρχές: Έβαλαν φωτιά σε δημοτικό σχολείο και προκάλεσαν ζημιές σε εξωτερικούς χώρους

Βεγγαλικά σε περίπτερα: Ποια δικαιούνται να διατίθενται - Μπορούν να πωλούνται σε ανήλικους;

«Ω γλυκύ μου… κρέας»: Έρχεται νέα αύξηση στο χοιρινό – Στα ύψη το αρνί - Τρέχουν να προλάβουν την αργία της Πρωτομαγιάς οι καταναλωτές

Ο Δημήτρης Κόκοτας άνοιξε τα μάτια του – Δεν έχει πια μηχανική υποστήριξη



Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Τηλεφωνική επικοινωνία ΠτΔ με Σούνακ - Αναγνώρισε την προσφορά της Κύπρου για τη Γάζα το Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Πρόεδρος της 🇨🇾 Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα το απόγευμα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Rishi Sunak.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top