ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δηλώσεις Καλεντερίδη - Η Τουρκία θα κλιμακώσει και θα επιχειρήσει να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου -AUDIO

Δηλώσεις Καλεντερίδη - Η Τουρκία θα κλιμακώσει και θα επιχειρήσει να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου -AUDIO

Τις δικές του θέσεις με αφορμή τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοσταθμό 98.4 ο Σάββας Καλεντερίδης. 

Ο γεωπολιτικός αναλυτής και επικεφαλής του «Ινφογνώμονα» μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη υποστήριξε ότι η Ελλάδα και την συμφωνία με την Ιταλία, μετά από 43 χρόνια παλινωδιών την υπέγραψε με το «πιστόλι στον κρόταφο» από τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, για αυτό και αρκετά σημεία του είναι υποχωρήσεις, στη λογική το πολιτικό σύστημα να σώσει τα σαρκία του από τον πλήρη εξευτελισμό.

Υπό την έννοια αυτή, είπε, το μείζον αυτή την ώρα είναι η ανακοπή της Τουρκίας από τα νότια της Κρήτης με βάση το παράνομο Τουρκο-Λιβυκό σύμφωνο, το οποίο υλοποιεί κανονικά, παρότι η Αίγυπτος δεν θέλει να εμπλακεί στην υπόθεση της επήρειας του Καστελόριζου, είναι αναγκαία ακόμη και μια μερική οριοθέτηση μαζί της. Κατά τον Σάββα Καλεντερίδη, το Ελληνικό σύστημα που τόσα χρόνια «βύθισε σε ύπνο» τους Έλληνες, τώρα τρέχει να διασώσει την υπόσταση του και μόνο αυτή.


Όπως είπε, η Τουρκία έχει επιλέξει να κλιμακώσει και θα αποπειραθεί να βγάλει ερευνητικό σκάφος μεταξύ Κρήτης και Ρόδου στην Ανατολική Μεσόγειο, κάτι για το οποίο έχει προετοιμαστεί μια 15ετία πολιτικά, εξοπλιστικά ακόμη και σε επίπεδο πολιτών.

Μόνον αν η Ελλάδα λειτουργήσει με πολύ-επίπεδη αποτροπή κι όχι φραστικά αλλά με πράξεις, η Τουρκία θα ματαιώσει τις κινήσεις αντιλαμβανόμενη το πραγματικό κόστος , που θα έχουν και για αυτήν.

Ο εξευμενισμός, είπε και ένας γενικόλογος πασιφισμός που επικράτησε στην ελληνική ελίτ επί δεκαετίες, τελικά έφερε εγγύτερα ένα θερμό επεισόδιο ή μια πολεμική αναμέτρηση.

Από infognomonpolitics.gr και 98.4radio

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top