ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Επιτέλους η Βουλή θα έχει λόγο για τους όρους του επενδυτικού σχεδίου

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: Επιτέλους η Βουλή θα έχει λόγο για τους όρους του επενδυτικού σχεδίου

Με ανακοίνωση του το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναφέρθηκε στους όρους του επενδυτικού σχεδίου "χρυσών πολιτογραφήσεων".

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση "Η επικοινωνιακή διαχείριση της Κυβέρνησης και του ΔΗΣΥ που προσπαθούν να παρουσιάσουν μια πολιτική τους αποτυχία ως επιτυχία, μόνο θυμηδία προκαλεί.

Η Κυβέρνηση αναγκάστηκε μετά από πιέσεις που προήλθαν από Διεθνείς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς να συμμορφωθεί με νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή (μετά από πρόταση νόμου του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών) και να ετοιμάσει νομοθετικό πλαίσιο (κανονισμό) για το επενδυτικό σχέδιο δηλαδή το σχέδιο των «χρυσών πολιτογραφήσεων».

Είναι η πρώτη φορά μέσα στα 12 χρόνια που λειτουργεί το σχέδιο που δίνεται η ευκαιρία στη Βουλή και την κοινωνία να καταθέσουν δημοκρατικά τις απόψεις τους και να έχουν λόγο στη διαμόρφωση των όρων αυτού το σχεδίου.

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να υπάρχουν καλά στοιχεία και βελτιώνεται η κατάσταση.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών που με συνέπεια - και μόνο του κάποτε - εργάστηκε για να σταματήσει η εκμετάλλευση του σχεδίου από τους ημέτερους και τη γνωστή μικρή ομάδα ευνοούμενων κύκλων (επιχειρηματιών και μεσαζόντων). Θα περιμένουμε την κατάθεση του κανονισμού στη Βουλή - κάτι που θα έπρεπε να γίνει από την 1η Φεβρουαρίου - για να καταθέσουμε εισηγήσεις, ενώ εκκρεμούν ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών, προτάσεις νόμου του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών."

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Tελικός Champions League: Η Βασίλισσα Ρεάλ απέκτησε το 15ο αστέρι της!

Η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαίωσε γιατί είναι η βασίλισσα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι επικράτησε με 2-0 της Ντορντμουντ στον τελικό του Champions League και σήκωσε στον ουρανό του Γουέμπλεϊ το 15ο τρόπαιο της!

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top