ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χούμποτσαν στο ThemaSports: «Ναι, αξίζαμε τον τίτλο – Ήταν όντως δύσκολο για μένα όμως ήμουν έτοιμος»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χούμποτσαν στο ThemaSports: «Ναι, αξίζαμε τον τίτλο – Ήταν όντως δύσκολο για μένα όμως ήμουν έτοιμος»

Αποκλειστική συνέντευξη του 34χρονου Σλοβάκου αμυντικού της Ομόνοιας, Τόμας Χούμποτσαν στο ThemaSports.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Χρίστου

Αυτές τις μέρες βρίσκεται την πατρίδα του, Σλοβακία και απολαμβάνει οικογενειακές στιγμές με τα δικά του άτομα. «Δεν είναι καιρός για διακοπές», μας είπε καθώς η κατάσταση με τον κορωνοϊό έχει επηρεάσει αρκετά και την πατρίδα του.

Ένας ποδοσφαιριστής… πασπαρτού αφού μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της άμυνας και με βαρύ βιογραφικό (Ζενίτ, Ντιναμό Μόσχας, Μαρσέιγ, Τραμπζονσπόρ, Εθνική Σλοβακίας) ήρθε στην Κύπρο προς τα τέλη Αυγούστου του 2019 για λογαριασμό της Ομόνοιας.

Άργησε να βρει πατήματα και φυσική κατάσταση όμως μετά το 90λεπτο που έπαιξε και ξεχώρισε τον Δεκέμβριο κόντρα στον ΑΠΟΕΛ έπεισε άπαντες πως αξίζει να είναι στο ρόστερ του τριφυλλιού. Δεν είχε θέση βασικού, όμως όπως μας είπε, ήταν κάτι που το περίμενε λόγω της φυσικής του κατάστασης.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ThemaSports μας μίλησε για την απόφαση του να έρθει Κύπρο, την κατάσταση στην Ομόνοια και την απόφαση για διακοπή του πρωταθλήματος. Ποια είναι η αγαπημένη του θέση, πως νιώθει που είναι η… καλύτερη αλλαγή του Μπεργκ, η έκπληξη του για την πρόταση ανανέωσης και το επίπεδο του κυπριακού πρωταθλήματος αλλά και η ανάμνηση του από τον… ΑΠΟΕΛ και τον Αΐλτον.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

– Πως σε επηρέασε η κρίση του κορωνοϊού; Σαν ποδοσφαιριστή και προσωπικά…

Έγιναν όλα λίγο πριν το τέλος της σεζόν, ήμασταν έτοιμοι για τα πλέι-οφ, πιστεύω ήμασταν σε καλή φόρμα και προετοιμασμένοι για ένα καλό κλείσιμο της χρονιάς. Δυστυχώς σταμάτησαν όλα, αρχικά προσωρινά και μετά οριστικά. Αν είσαι σε καλή φόρμα, έχεις καλή ατμόσφαιρα μέσα στα αποδυτήρια είναι δύσκολο να σταματάς τόσο ξαφνικά και μετά να πρέπει να ξεκινήσεις. Σε τέτοιες καταστάσεις το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα, για όλους. Και στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο ήταν δύσκολο.

– Πως πήρες την απόφαση να έρθεις στην Ομόνοια και τι ήξερες πριν έρθεις Κύπρο; Με ποιους μίλησες;

Δεν ήξερα ακριβώς σε ποια κατάσταση ήταν η ομάδα όμως μίλησα με κάποιους γνωστούς μου που δούλευαν στην Κύπρο. Επίσης ο μάνατζερ μου έδωσε κάποιες πληροφορίες για τον σύλλογο και το πρότζεκτ της Ομόνοιας. Ήταν τέλος Αυγούστου όταν μου έγινε η πρόταση και πήρα την απόφαση να έρθω. Ήταν κάπως αργά όμως πήρα την απόφαση.

– Αν και έχεις πίσω σου μια μεγάλη καριέρα, δεν είχες θέση βασικού στην ομάδα. Ήσουν κάτι σαν τον 12ο παίκτη, έμπαινες μέσα όποτε η ομάδα σε χρειαζόταν. Πόσο δύσκολο ή εύκολο ήταν για σένα; Όποτε έπαιζες μάλιστα είχες καλή απόδοση.

Δεν έκανα προετοιμασία με την ομάδα. Για δύο μήνες μετά που έφυγα από την Μαρσέιγ έκανα προπόνηση μόνος μου και η Ομόνοια ήρθε τον Αύγουστο. Είχαν παίξει ήδη δύο ματς και νομίζω τα υπόλοιπα παιδιά στην Ομόνοια έκαναν καλή προετοιμασία ενώ ήδη είχαν παίξει καλά στα πρώτα ματς. Οπότε όπως το είδα εγώ, ήταν δύσκολο να αλλάξει η αρχική ενδεκάδα γιατί οι συμπαίκτες μου έπαιζαν καλά, έρχονταν τα αποτελέσματα. Και για έναν παίκτη που ήρθε τόσο αργά στην ομάδα όπως εγώ ήταν δύσκολο να πάρει θέση αμέσως. Αυτή ήταν η κατάσταση. Είχα όμως τον χρόνο να προετοιμαστώ κατά την διάρκεια της σεζόν, για να επανέλθω σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης. Ήταν όντως δύσκολο για μένα όμως ήμουν έτοιμος να παίξω όποτε με χρειαζόταν η ομάδα. Έπαιξα σε κάποια παιχνίδια και σε όλα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό.

– Μπορείς να παίξεις σε όλες τις θέσεις της άμυνας. Ποια είναι η αγαπημένη σου θέση ή τουλάχιστον που νομίζεις ότι παίζεις καλύτερα;

Ναι είναι αλήθεια. Κατά την διάρκεια της καριέρας μου έπαιξα σε πολλές θέσεις, όπως είπες, όμως η αγαπημένη μου θέση είναι κεντρικός αμυντικός. Συνήθως εκεί παίζω. Όμως στην εθνική ομάδα υπήρχε πρόβλημα στο αριστερό άκρο και έπαιξα εκεί. Επίσης στην Ζενίτ όποτε υπήρχε πρόβλημα σε εκείνη την θέση έπαιζα εκεί. Όμως η θέση μου είναι κεντρικός αμυντικός.

– Ήταν μια παράξενη σεζόν, διακόπηκε μάλιστα τον περασμένο μήνα, ήσασταν όμως στην πρώτη θέση πριν την διακοπή και τελικά πήρατε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πως νιώθεις εσύ για αυτή την εξέλιξη, είσαι χαρούμενος;

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος. Όμως μέσα στη σεζόν δουλέψαμε σωστά και αξίζαμε να είμαστε στην πρώτη θέση. Δεν πήραμε τον τίτλο, όμως για όλα όσα κάναμε μέσα στη σεζόν, ναι το αξίζαμε αν και ξέρουμε ότι τα πλέι-οφ πάντα είναι διαφορετικά. Χαιρόμαστε που θα είμαστε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ την νέα σεζόν.

– Μένεις στην Ομόνοια για ακόμη ένα χρόνο, ανανεώθηκε η συνεργασία σας. Ήταν κάτι το οποίο περίμενες, υπήρχαν άλλες προτάσεις;

Όχι δεν είχα άλλες προτάσεις. Μάλιστα εκπλάγηκα (καθώς δεν είχα παίξει πολλά ματς μέχρι τότε), όταν τον Ιανουάριο με πήρε ο αθλητικός διευθυντής (Λάρκου) και άρχισε να μου μιλάει για την προοπτική να παραμείνω στην Ομόνοια. Πρέπει να πω ότι είχα την διάθεση και την θέληση να μείνω στην ομάδα. Ο κορωνοϊός σταμάτησε προσωρινά τις συζητήσεις για ανανέωση όμως βρήκαμε τελικά την λύση.

– Για το Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Πιστεύεις ότι μπορείτε να μπείτε σε ευρωπαϊκό όμιλο; Είτε Τσάμπιονς, είτε Γιουρόπα Λιγκ;

Την χρονιά που πέρασε είχαμε φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο και πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να πιάσουμε αυτή την απόδοση θα μπορούσαμε να μπούμε στους ομίλους. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Επιβάλλεται όμως να είμαστε ακόμη πιο προετοιμασμένοι, θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα παιχνίδια. Είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε όμως.

– Η άποψη σου για τον κόουτς, Χένινγκ Μπεργκ; Για τον τρόπο που σκέφτεται, πως σας προσεγγίζει, ποια είναι γενικότερα η σχέση σας;

Έχω πάρα πολύ καλή σχέση με τον προπονητή, νομίζω ότι όλοι οι παίκτες έχουν. Είχαμε μια καλή σεζόν και ο κόουτς ήταν πολύ επαγγελματίας, μας προετοίμαζε για όλα. Θέλει να μας κάνει συνεχώς καλύτερους. Πιστεύω ότι έχει πάρα πολλά να δώσει στο μέλλον.

– Ποιος πιστεύεις ότι είναι ο καλύτερος παίκτης στην Ομόνοια;

Πρέπει να πω ότι ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες πέρυσι στην Ομόνοια και ήρθαν πολλοί καλοί άνθρωποι και προσωπικότητες, πρώτα από όλα. Υπάρχει επαγγελματισμός σε αυτό το γκρουπ και ο κάθε ένας παίζει για την ομάδα και όχι τον εαυτό του. Και αυτό ήταν το πιο εντυπωσιακό στην ομάδα μας πέρσι, αυτό μας έκανε να ξεχωρίζουμε.

– Με ποιους κάνεις παρέα; Έχεις καθόλου σχέσεις με τους συμπατριώτες σου που είναι σε άλλες ομάδες στην Κύπρο; Όπως οι Ντούρις και Νέμετς…

Φυσικά, παίζαμε μαζί στην Εθνική ομάδα με τον Μίχαλ και τον Άνταμ. Είμαστε φίλοι και κρατάμε επαφή. Και στην Ομόνοια φυσικά έχω πολλούς φίλους όμως είναι οι δύο Τσέχοι (Λέζιακς-Λούφτνερ) στην ομάδα που μπορώ να μιλήσω μαζί τους στην γλώσσα μου και τα βρίσκουμε καλύτερα. Έχω όμως πολύ καλή σχέση με όλους.

– Ποια είναι η άποψη σου για το επίπεδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο; Και ποια για τις άλλες ομάδες όπως η Ανόρθωση, ο ΑΠΟΕΛ και οι υπόλοιπες;

Έμεινα έκπληκτος από το επίπεδο στο πρωτάθλημα και είμαι ευχαριστημένος που πήρα την απόφαση να έρθω Κύπρο. Θα τεστάρουμε βέβαια και τις δυνάμεις μας την νέα σεζόν, απέναντι σε ευρωπαϊκούς συλλόγους.

– Για το παρελθόν σου. Έπαιξες στο πιο ψηλό επίπεδο κυρίως με την Ζενίτ αλλά και την Ντιναμό. Τι θυμάσαι από αυτά τα χρόνια; Ποιες εμπειρίες κρατάς;

Πέρασα 7 φανταστικά χρόνια στην Ζενίτ, με πολύ καλές αναμνήσεις. Παίξαμε στο Γιουρόπα και το Τσάμπιονς Λιγκ πολλά ματς και είμαι χαρούμενος που ήμουν μέλος αυτής της ομάδας.

– Ποιοι ήταν οι καλύτεροι παίκτες που αντιμετώπισες σε αυτό το επίπεδο;

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αγωνίζονται πλέον, έχουν αφυπηρετήσει. Θυμάμαι όταν αντιμετώπισα τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος παίζει μέχρι και σήμερα. Αντιμετώπισα τον Ντελ Πιέρο, τον Φαν Νίστελροϊ. Πέρασαν αρκετά χρόνια όμως ήταν αξέχαστες στιγμές. Δεν θα ξεχάσω μάλιστα όταν αντάλλαξα φανέλες με τον τεράστιο Κανναβάρο.

– Θυμάσαι τα ματς με αντίπαλο τον ΑΠΟΕΛ, όταν ήσουν στη Ζενίτ;

Ήταν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, χάσαμε το πρώτο ματς στην Κύπρο. Θυμάμαι τον επιθετικό τους, τον Αΐλτον. Μετά από λίγο πήρε μεταγραφή για την Τέρεκ Γκρόζνι και τον έβλεπα συχνά στα γήπεδα.

– Το μήνυμα του στους Ομόνοιάτες και τι να περιμένουν την νέα χρονιά σε Κύπρο και Ευρώπη:

Είμαι ευχαριστημένος που οι φίλοι της Ομόνοιας που είναι πάντα μαζί μας και μας υποστηρίζουν. Ελπίζω και την νέα σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ να μας υποστηρίξουν όπως πριν και να έρθουν ακόμη περισσότεροι, εάν και εφόσον είναι εφικτό λόγω του κορωνοϊού.

– Τώρα κάνεις διακοπές; Ξέρετε πότε πρέπει να επιστρέψετε Κύπρο;

Δεν ξέρουμε ακόμη πότε θα επιστρέψουμε, περιμένουμε τις ημερομηνίες για τα ευρωπαϊκά. Αυτές τις μέρες είμαι στο σπίτι, καθώς υπάρχουν ακόμη κάποιοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

The post ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Χούμποτσαν στο ThemaSports: «Ναι, αξίζαμε τον τίτλο – Ήταν όντως δύσκολο για μένα όμως ήμουν έτοιμος» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ψάχνεις δουλειά; Μάθε πώς μπορείς να γίνεις επαγγελματίας οδηγός ταξί

• Πότε μια επιχείρηση δικαιούται να απασχολήσει προσωπικό από τρίτες χώρες - Το ποσοστό μακροχρόνιων Κυπρίων ανέργων

• Με τι καιρό θα περάσουμε το Σαββατοκύριακο - Ομίχλη στο «μενού» - Αναλυτική πρόγνωση

• Ανείπωτη θλίψη: Έφυγε από την ζωή ο σπουδαίος συνθέτης Μίμης Πλέσσας - Στις 12 Οκτωβρίου θα γιόρταζε τα 100ά του γενέθλια



LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

LIVE: «Φλέγεται» η Μέση Ανατολή - Αναφορές ότι σκοτώθηκε ο πιθανός διάδοχος του Νασράλα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται η Μέση Ανατολή, με το Ισραήλ να επιτίθεται σε Γάζα, Δυτική Όχθη, Λίβανο, αλλά και Συρία, την στιγμή που το  λιβανικό ένοπλο κίνημα Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εμπλέκεται σε μάχες με ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα των δυο κρατών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top